+ PR-cikk

Vége a télnek, előkerülnek a tavaszi cipők! De hogyan tároljuk a téli darabokat helyesen?

https://www.lifestyleshop.hu/akciok

Amint beköszönt a tavasz, elővesszük kedvenc átmeneti cipőinket vagy sok esetben újakat is veszünk. Alig várjunk, hogy “bedobáljuk” a téli lábbeliket a cipősszekrénybe, és ezzel szimbolikusan is megszabadulhatunk a téltől. Sokan azonban nincsenek tisztában a csizmák, bakancsok helyes tárolási módjával.

Ahhoz, hogy meghosszabbíthasd az élettartamukat, különféle szabályokat is be kell tartanod! A következő pár sorban most ezekről ejtünk néhány szót. Kíváncsi lettél? Akkor gyerünk!

Ne kapkodd el a pakolást!

A tél végén már mi is tűkön ülünk és alig várjuk, hogy eltüntessük a hideg időben még úgy szeretett csizmáinkat. Van, aki gyorsan túljut ezen is, és egy szempillantás alatt elpakolja azokat, míg mások sokszor majdnem egész évben szem előtt hagyják a téli darabokat. Aztán amikor újra beköszönt az ősz, csak lesnek, hogy valami nincs rendjén és megbánják, hogy nem gondoskodtak kedvenceik tökéletes nyári pihenéséről.

De mégis mit kell tennünk ahhoz, hogy rendezetten ringassuk el őket “nyári álomba”?

Szabályok és anyagok

Azt mondják, hogy érdemes meghagyni a cipők dobozait, mert a tárolás során ezek nagy segítséget nyújtanak majd nekünk. Ez így igaz, különösen a hosszú szárú csizmák esetében ajánlott hasonlóképpen eljárni.

Az sem mindegy továbbá, hogy milyen anyagú lábbelit szeretnénk szépen elrakni, ugyanis más-más teendőkkel kell szembenéznünk.

A bőr darabok felső részét például ajánlott egy nedves ruhával áttörölni, ezt követően pedig waxszal vagy bőrápoló krémmel is átkenhetjük. A kb. félórás száradás után elég, ha szépen áttörölgetjük.

A velúr termékek külsejéről már inkább radír segítségével tudjuk eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket. A “szöszölés” után sprayvel is befújhatjuk, de mindenképpen hagyjuk, hogy megszáradjon!

A műbőr darabokat szintén le kell törölni nedves ronggyal, majd hagyjuk magától megszáradni.

Amennyiben már eleget tettél cipőápolási kötelezettségednek, akkor érdemes böngészned a LifeStyleShop webáruház akciós cipő kínálatában, ahol sok minőségi lábbelire bukkanhatsz!

A lábbelik szakszerű tárolása

Mindig takarítsuk meg a cipők talprészét is, sosem szabad sárosan elrakni őket! Ha így helyezzük a dobozba őket, akkor könnyen újra bepiszkíthatja a kosz a felső részüket is.

A talpbetétet vegyük ki a cipőből, s kitisztított állapotban helyezzük a lábbeli mellé! Befújhatjuk még fertőtlenítő, szagtalanító sprayvel a belső részeket, illetve az is jó, ha tömőanyag is kerül bele! A csizmák esetében a szárakat is érdemes kitömni, így nem esnek össze és tökéletesen megtartják a formájukat a következő szezonig.

Látod? Nem is olyan bonyolult a téli lábbelik szakszerű ápolása! Te milyen szinten állsz? Törődj kedvenceiddel, és megőrzik eredeti formájukat!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top