+ PR-cikk

A befektetési jegy lényege, hasznossága és előnye

Random Capital Zrt.

Miben rejlik a befektetési jegyek alapvető lényege? Miért bizonyulhat jó döntésnek a használatukban gondolkodni? Milyen előnyöket hordozhat magában a befektetési jegyekkel történő kereskedés?

Fontos kérdésekről van szó, amelyekre nem árt megkeresni a választ akkor, ha tényleg hatékonyan szeretnénk boldogulni kereskedőként. A cikk megírásával egyértelműen az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás a célunk.

Alapvetően milyen tényezőkben rejlik a befektetési jegy lényege?

Kezdjük magával a fogalom meghatározásával, az lesz ugyanis a leginkább célravezető kezdésként! A befektetési jegy egy, az alapkezelő által kibocsátott értékpapírnak felel meg. Olyan értékpapírnak számít, amely vagyoni és egyéb jogokat biztosít, illetve átruházható.

Lényeges tényező vele kapcsolatban az, hogy a befektetési jegy kibocsátója egy alapot hoz létre a befektetett összegekből, majd pedig ezt az alapot a befektetők általános megbízásából kezeli és menedzseli.

Természetesen a mi oldalunkról az számíthat igazán kulcsfontosságú tényezőnek, hogy a befektetési jegy formátumán keresztül elérhető nyereségből miképp tudunk részesülni. Úgyhogy mindjárt rá is fogunk térni ennek a tisztázására.

Milyen úton és módon részesülhetünk a nyereségéből?

A kérdés kapcsán a leginkább számottevő változó az általunk beszerzett jegyek számszerű értéke lesz. Magyarul a megvásárolt befektetési jegyek arányában alakul annak az értéke, hogy mekkora hányadhoz jutunk magából a nyereségből.

Illetve alternatív lehetőségként a veszteségből. Merthogy nem árt előre kalkulálni annak a lehetőségével sem, hogy a befektetési jegy hozama akár negatív előjeles is lehet, persze nem ezzel a motivációval fut neki az ember az ilyesfajta kereskedésnek.

Ami viszont hozzáadott értéket jelenthet, hogy a Random Capital Zrt. termékein belül a befektetési jegyek száma nagyságrendekkel meghaladja a részvények számát. Ez pedig nem jelenthet mást, mint egy meglehetősen széles választékot, amely rendelkezésre áll előttünk.

Melyek a legfontosabb érvek és előnyök?

Mindenképp fontos tudni a befektetési jegyekkel kapcsolatban azt, hogy kizárólag törvényben meghatározott, és meglehetősen szigorú feltételek mellett van lehetőség a kibocsátásukra.

Ebből mondhatni egyenesen következik az, hogy szakértők határoznak arról, mi szerint és hogyan történjen meg az alap diverzifikálása. Ez mindenképp előnyként értékelhető, hiszen így csökken annak az esélye, hogy a szükséges tájékozottság nélkül kedvezőtlen befektetési döntéseket hozzunk.

Ezenfelül egy tudatosan és hatékonyan diverzifikált portfólió azt a plusz hozzáadott értéket is hordozza magában, hogy minimalizálni tudja az egyes értékpapírokban rejlő egyéni kockázatokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top