+ Film

Dolina (Az érsek látogatása) ma – Bodor Ádám regényéből Kamondi Zoltán filmje

dolina

A Dolina (Az érsek látogatása) című filmet ma este, azaz április 24-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órától.

Bogdanski Dolina eldugott városka a Föld egy távoli szegletén, ahol a terror már átvette a hatalmat. Egykor jobb napokat látott, de most minden a pusztulás, a szegénység jegyeit viseli, még akkor is, ha lakói rendre megpróbálják kicsinosítani, hiszen magas rangú vendéget várnak: az Érseket.

Helyette azonban a nyugati civilizációt, gyógynövényüzletét odahagyva Gabriel Ventuza érkezik meg, hogy bátyja utasítását követve kihantoltassa és hazaszállítsa édesapjuk, a híres embercsempész, Viktor Ventuza földi maradványait.

A városkát irányító különös egyházi alakulat, a Helynökség hatalmasságai nem nézik jó szemmel az idegen érkezését. A fodrászat, Dolina egyik legfontosabb intézményének vezetője, Colentina Dunka veszi védőszárnyai alá Gabrielt, akibe azonnal belehabarodnak az érzéki fésülőasszonyok.

A feladatot mégsem könnyű teljesíteni. Sokba kerül, ráadásul felbukkan Petrus is, Colentina féltékeny nevelt fia, aki mindent elkövet, hogy meghiúsítsa Gabriel tervét.

A 2006-ban készült 122 perces magyar játékfilm rendezője Kamondi Zoltán, aki Bodor Ádám íróval közösen írta a forgatókönyvet az író Az érsek látogatása című regényéből. Zeneszerző: Melis László, operatőr: Medvigy Gábor.

A Dolina (Az érsek látogatása) című filmet ma este, azaz április 24-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órától, illetve ugyanezen napon nagyon kora hajnalban 1 óra 15 perctől. A filmet jelenleg a Youtube-on is megnézheted.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top