+ Film

Szabó Győző hatalmas alakítása – Balra a nap nyugszik, ma

Balra a nap nyugszik

A Balra a nap nyugszik című filmet ma este, azaz április 4-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 0 órától. A filmet megismétlik.

Alex, a vagány és értelmes pesti srác barátjával, Zsolttal, használt nyugati autókat hoznak át a határon. Egy alkalommal kábítószert akarnak átcsempészni az egyik kocsiban, az utazás azonban tragikus következménnyel jár – Alex autóbalesetet szenved és magvakul.

Miután visszatér Budapestre, a fiú magába zárkózik, és egyedül, világtalanul csavarog a városban. Egyik sétája során, valamilyen furcsa késztetésnek engedve, felveszi a csörgő telefont egy fülkében.

A vonal végén egy lány, a Németországban élő Mária, keresi az öccsét. Beszélgetésük nyomán különös vonzalom ébred mindkettejükben a másik iránt. Felírják egymás telefonszámát, és egyre gyakrabban hívják fel egymást. Egy nap kapcsolatuk eljut a személyes találkozásig.

A 2000-ben készült 91 perces magyar filmdráma rendezője Fésős András, aki a forgatókönyvet Németh Gábor íróval közösen jegyzi. A zeneszerző Szemző Tibor volt.

A Balra a nap nyugszik című filmet ma este, azaz április 4-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 0 órától. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán május 9-én 23 órától.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top