A Librariusról

A Librarius a kortárs kultúra online fóruma.

A napjainkban születő kortárs kultúra nehézsége, hogy keveset tudunk róla és tartalmai a nagyközönség számára nehezen érthetőnek, bonyolultnak tűnnek. A Librarius olyan közérthető, friss tematikájú összkulturális portál, amely közönségbarát szolgáltatásokkal és tájékozódási ajánlatokkal, nemzetközi kitekintővel várja olvasóit. Látványos élményt nyújtó képek és szövegek, hangos és képi híradások. A kortárs kultúra megmutatja, milyen érzések és milyen megoldások alakítják azt a szellemi és valós teret, amelyben élünk. Mintha egy jövőkutató, egy archeológus és egy gyakorlati dizájner műhelyébe lépnénk: itt minden a mindenkori jelenben nyeri el jelentőségét. Ezt a pillanatot kívánja olvasóinak, látogatóinak megmutatni a Librarius.

Szakítottunk a hagyományos zárt szerkesztőségi rendszerrel és hierarchiával, a lapot nyitott közösség írja, amelyhez bárki csatlakozhat, ha jó tollú madár. Az oldal rovatait a menürendszer és az éppen születű művek tartják karban napi többszöri frissítéssel.

A kortárs művészet hatalmas élménytárát archiváljuk itt, hogy ne kelljen az időjárásra fogni, ha kihagytál valamit. Azért írjuk és szerkesztjük, mert nekünk is élményt szerez. A Librarius élménysziget, ahol mindig képben vagy.

To Top