+ Életmód

Górcső alatt a fogászati asszisztens munkakör

fogászati asszisztens

Ha megnéznénk az elmúlt év népszerű szakmáinak listáját, akkor a fogászati asszisztens garantáltan mindegyiken az élbolyban szerepelne, ami leginkább azzal magyarázható, hogy könnyű elhelyezkedést és kiemelkedő bérezést biztosít. A színvonalas, magas presztízsű munkakörnyezetről pedig még nem is beszéltünk.

A mai cikkünkben ezt a hivatást vesszük célkeresztbe. Bemutatjuk, hogy milyen teendőket lát is el pontosan egy fogászati asszisztens, továbbá szót ejtünk arról is, hogy milyen készségek is szükségesek ennek a Szekszárdállás https://szekszardallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar aloldalán is megpályázható munkakör betöltéséhez.

A fogászati asszisztens feladatai

A fogfájás szó hallatán a legtöbbünknek általában a fölénk hajoló orvos képe ugrik be egyből, ami nem is csoda, hiszen betegként a beavatkozásra és az azt végző szakemberre fókuszálunk.

De ha egy kicsit továbbgondoljuk a dolgot, akkor egyből beugrik a fogászati asszisztens, akivel beszélgettünk a panaszfelvétel során, aki bátorított a székbe ülés előtt, aki adogatta a segítő eszközöket, és aki a beavatkozás közben odaadta a megkönnyebbülést nyújtó poharat a törlővel. Dióhéjban tehát mondhatjuk úgy is, hogy a jó fogászati asszisztens olyan, mint a segédpilóta, észrevétlenül működteti a rendszert.

Bár a munkája igazából már azelőtt elkezdődik, hogy a páciens belépett volna a rendelőbe. Ő felel ugyanis a rengeteg adminisztratív tevékenységért, a rendelés ütemezéséért és egyéb, a praxis mindennapi működését elősegítő teendők elvégzéséért.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy fogászati asszisztensnek?

Mivel a legfőbb feladatai közé tartozik a betegekkel való kapcsolattartartás és a fogorvossal való gördülékeny együttműködés, ezért a kiváló kommunikációs készség elengedhetetlen.

Mindemellett fontos még a rendkívüli precizitás, egy nagy adag állóképesség, mivel a műszakok főleg álló munkával telnek, illetve a kiváló szervezőkészség, amelynek leginkább az időpont-egyeztetésben van nagy szerepe.

Milyen lehetőségek akadnak a szakma kitanulására?

Ha a fentebb említett dolgok felkeltették az érdeklődésünket a szakma iránt, és elhatároztuk magunkat, hogy kitanuljuk, akkor érdemes lehet figyelemmel kísérni a különböző oktatóközpontok ajánlatait is, amelyek között gyakran szokott szerepelni fogászati asszisztens tanfolyam.

Ezek elméleti részének oktatása teljes mértékben online formában zajlik, ami már önmagában egy plusz pont. De ha ez még nem lenne elég, a cégek még a gyakorlati hely keresésében is segítséget nyújtanak a tanulóknak.

Azt követően pedig, hogy sikerült megszereznünk a képzettséget, kövessük nyomon a fentebb már említett Szekszárdállás főoldalát a legfrissebb állásajánlatokért, vagy ha szeretnénk biztosra menni, akkor kérhetünk akár e-mailben történő értesítést is.

Népszerűek

To Top