+ Film

Rendkívüli műsorváltozás András Ferenc emlékére

András Ferenc

András Ferenc életében mindvégig jelentős szerepet játszott a film és a televízió, meghatározó szerepe volt a szinkronszakma alakításában.

A csütörtökön elhunyt András Ferenc filmrendezőre emlékezik műsoraival a közmédia.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze emléke előtt az M5 kulturális csatorna csütörtökön és pénteken este filmekkel, a Kossuth rádió Nagyok című portréműsora pedig egy vele készített korábbi beszélgetéssel tiszteleg – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

András Ferenc életében mindvégig jelentős szerepet játszott a film és a televízió. A 81 éves korában elhunyt rendező munkásságát nemzetközi filmdíjak és olyan ikonikus filmek jellemzik, mint a Veri az ördög a feleségét, a Dögkeselyű, illetve A nagy generáció.

András Ferenc a korszak legnagyobb rendezőivel működött együtt, produceri tevékenysége mellett meghatározó szerepet vállalt a szinkronszakma alakításában, a Duna Televízió szinkronműhelyének korszakos vezetője volt – írták.

Az M5 kulturális csatornán 19 órától a Magyar Művészeti Akadémia a Rendező és holdvilág – András Ferenc rendező című portréfilmje látható.

Pénteken szintén az M5 műsorán 21 órától a Veri az ördög a feleségét című magyar filmvígjátékot vetítik Pécsi Ildikó, Pásztor Erzsi és Szabó Lajos főszereplésével.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett rendező emléke előtt tiszteleg a Kossuth rádió egy vele készített beszélgetéssel.

A Nagyok című portréműsort 19 óra 30 perctől hallhatják az érdeklődők – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top