+ PR-cikk

3 ok, amiért érdemes minőségi táppal etetni a cicádat

Sok gazdi még mindig bedől annak a tévhitnek, miszerint a “drága eledel is olyan összetételű, mint az olcsó, csupán a márkát és a csomagolást kell megfizetni”. Aki viszont egy kicsit jobban beleássa magát a témába, az már tudja, hogy ez egyáltalán nem igaz.

A minőségi eledelek ugyanis olyan előnyöket nyújtanak a gazdi és a macska számára egyaránt, amiket egy silány minőségű táptól hiába is várnánk.

1. Az állat a lehető legjobb falatokat kapja

Bár a mai házi macskák ősei még vadászattal szereztek maguknak élelmet, a mai doromboló kicsi tigrisek viszont már követelőzően nyávogva adják a gazdájuk tudtára, hogy ideje nekik valami harapivalóval kedveskedni, mert hamarosan éhen vesznek.

Emiatt az otthon tartott cicáknak már nem nyers húsra, nem is házi kosztra, hanem teljes értékű macskáknak való eledelre van szükségük. Az olcsóbb tápok és konzervek viszont csak elvétve tartalmaznak fehérjében gazdag húst, ellenben a minőségi eledelek esetében odafigyeltek arra, hogy a macskák táplálkozási igényeinek a legmegfelelőbb összetevőket használják.

Ezek a cégek igen magas összegeket költenek kutatásokra és fejlesztésekre, mely igaz, hogy a termékek árán is megmutatkozik, de cserébe cicád olyan ételt kap, ami nemcsak finom, hanem egészséges is a számára.

Ha minőségi eledelt választasz, akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy kedvenced esetleg vitamin- vagy tápanyaghiányban szenved majd, hiszen minden egyes nap a legjobb falatokat kapja. Persze a választásnál azért vedd figyelembe az állat életkorát, testméretét, egészségi állapotát és egyéb jellemzőit is!

2. Hosszú távon költséghatékony

Mi, emberek is sokat halljuk, hogy az egészséges táplálkozással és életmóddal rengeteg krónikus betegséget meg lehet előzni. Ez az állatok esetében is igaz. Ha spórolsz a táplálékon, akkor azzal azt kockáztatod, hogy cicádnak előbb vagy utóbb különféle egészségügyi problémái lesznek, akár olyanok is, amelyek műtétet vagy hosszan tartó kezelést igényelnek.

Mivel az állatok számára nem létezik társadalombiztosítás, ezért az orvosi költségek igen magasra rúghatnak, és sajnos olyan állapotok is léteznek, amelyek nem gyógyíthatóak.

A tetemes összegű orvosi számlákat azonban remekül ki lehet küszöbölni azzal, ha inkább a megelőzésre helyezed a hangsúlyt. Ha odafigyelsz arra, hogy a macska teljes értékű, egészséges táplálékot kapjon, azzal megőrzöd az egészségét, és a kötelező dolgokon túl (fogkőleszedés, oltások, féreghajtás) nem lesz más okod az állatorvoshoz vinni kedvencedet. Válogass a Petguru macskaeledel kínálatából!

3. Hosszú és egészséges életet biztosítasz neki

Minden gazdi életében az a legszomorúbb pillanat, amikor idős kedvence az örök vadászmezőkre távozik. Egy családtagként szeretett cica elvesztése olyan fájdalmas lehet, mintha egy hozzánk közel álló ember hunyna el.

Bár sajnos a macskák mindig rövidebb életűek lesznek, mint az emberek, de a megfelelő tartási körülmények mellett a szokásosnál hosszabb és boldogabb életben lehet részük egy szerető és gondoskodó gazdi mellett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top