+ Színház

Elhunyt Péter Márta

péter márta

Péter Márta Szolnokon született 1952. szeptember 12.-én. Táncos, szakíró, táncpedagógus. Tanulmányait és táncos pályáját Szolnokon kezdte.

Fotó: Eifert János

Mély fájdalommal búcsúzunk Péter Mártától, a táncvilág egyik legkiemelkedőbb egyéniségétől, aki ma hajnalban itt hagyott minket – jelentette be Facebook-oldalán a Frenák Társulat.

Drága Mártám, nyugodj békében. Én, és azok, akik őszintén tiszteltek és szerettek, örökké a szívünkben és a lelkünkben hordozunk, amíg csak élünk.

Őszinte együttérzésünk Márta fiának, Balázsnak, és az egész családjának.

Frenák Pál

Péter Márta Szolnokon született 1952. szeptember 12.-én

Táncos, szakíró, táncpedagógus. Iskolai tanulmányait és táncos pályáját Szolnokon kezdte. 1969-től hivatásos táncos a Duna Művészegyüttesben, számos szólószerepben aratott sikert.

Főiskolai tanulmányait szerepléseivel párhuzamosan folytatta. 1979-től a Táncművészet című lap szerkesztőségi munkatársa.

Folyamatosan jelentek meg tudósításai, kritikái. Napilapokban is publikált, 1986-1988 között szerkesztette a Táncművészeti Dokumentumok köteteit. 1990-től fővárosi és vidéki iskolákban volt táncpedagógus, és továbbra is újságíró. – írta róla a tancelet.hu.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top