+ Színház

Closer – Perverz vágyak találkozása karnyújtásnyira a nézőktől

A CLOSER-ben két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland.

fotók: Spirit Színház

A Spirit Színházban rendszerint olyan darabokat mutatnak be, amivel egészen egyszerűen nem tudunk nem foglalkozni. A CLOSER a repertoár egyik gyöngyszeme, hiszen az előadás estéről estére újabb nézők tucatjainak kapcsolatokról alkotott elképzeléseit zúzza porrá.

A film a 2004-es megjelenése óta megosztja a nézőket. Van, aki odáig meg vissza van érte, és olyan is akad, akinek a hátán feláll a szőr a címe hallatán is. Egészen biztos, hogy a színdarab is ilyen megosztó, azonban egyelőre csak azt látjuk, hogy a nézők szeretik. Nem csoda, hiszen ezt a két szerelmi háromszöget bemutató történetet a filmmel ellentétben közvetlen közelről, a színészek mellől élhetik át a nézők.

A Spirit Színházban ugyanis nem egy újabb kőszínházi előadói térrel találkoznak a nézők. A kis lépcsőn feljutva a játszóhelyig egy egészen belsőséges térbe ér a néző. Ebben a térben valósíthatja meg a rendező elképzeléseit kezdve attól, hogy hol legyen a színpad egészen addig, hogy hol és hogyan üljenek a nézők. A CLOSER-ben egy teljesen letisztult dobogó a színpad, a nézők fél méterre ülnek a játéktértől. Az első sorokat kifejezetten csak azoknak ajánlják, akik kibírják, hogy végignézzék mikor Larry (Perjés János) torkaszakadtából üvölt a színpad szélére taszított Anna-val (Nagyváradi Erzsébet).

A CLOSER-ben két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani.

“Fontos, hogy a nyitott és befogadó közönséget szembesítsük azzal, hogy milyen átkozottul nehéz őszintének lenni, milyen átkozottul nehéz beismerni, hogy olykor a szeretet sem elég, milyen átkozottul nehéz elfogadni, hogy a pokol nem a másik, hanem én magam (és ha ezt elismerem akkor pokollá tudom tenni a másik életét). Itt van ez a négy ember, aki semmi másra nem vágyik, mint szeretetre, és akik pokollá teszik egymás életét. Nehéz belegondolni abba, hogy az emberek milyen terhekkel élik az életüket, hogy milyen kihívásokkal küzdenek. Nem árt, ha a színház eszközeivel, időnként erre is rávilágítunk”

– mondta a rendező, Bányai Gábor.

Az előadás az alábbi időpontokban tekinthető meg:

2017 december 09. (szombat) 21:00

2017 december 29. (péntek) 19:00

2018 január 28. (vasárnap) 15:00

2018 január 28. (vasárnap) 19:00

Jegyvásárlás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top