+ Irodalom

Tudományos kutatások bizonyítják a hetedik érzék létét

Az amerikai kutatók eredménye azt valószínűsíti, hogy a hetedik érzék kifejlődését segíti egy hétköznapi érzék működésének zavara vagy hiánya.

ÉRDEKES TÖRTÉNETEK A XX. SZÁZADI MAGYAR SAJTÓBÓL – 1970

október, USA – Új megélhetési módot nyújtottak a nagy áruházak a találékony vásárlóknak. A találékony vásárló izeg-mozog a boltban, mindent megnéz, gyanúsan viselkedik, mígnem a bolt biztonsági emberei őrizetbe veszik. Aztán amikor a bíróságon kiderült, hogy nem loptak, változtattak a leányzó fekvésén, és jó kilátásokkal indítottak kártérítési pert az áruház ellen.

október, Olaszország – Nyugalomba vonulása alkalmából interjút adott a sajtónak egy közismert kardnyelő. Azt állította, hogy többek között azért nem lép nyilvánosság elé többé, mert az embereket már nem érdeklik a hagyományos fegyverek, mert azoknak viszonylag kicsi a veszélyességi fokozatuk. Legfeljebb akkor lenne érdemes folytatnia, ha atombombát tudna nyelni.

október, Afganisztán – A főváros szívében sétált egy férfi, és sanda pillantásokat vetett a miniszoknyás nőkre. Egyszer csak előrántott egy fegyvert, és az emberek között futkározva belelőtt a miniszoknyát viselő nők lábába. A rendőrségen azt állította az erénycsősz, hogy ezzel az akcióval kívánta felhívni a figyelmet a miniszoknyában rejlő veszélyekre.

november, Románia – Előadás közben vesztette életét egy híres román állatszelídítő. A férfi tigrisekkel és oroszlánokkal produkciózott a porondon, mikor egy óvatlan pillanatban rávetette magát egy tigris, és elharapta a torkát. A közönségnek soha nem volt része hasonlóan élethű cirkuszi állatszámban. Az később sem derült ki, milyen ellentétek feszültek a tigris és a szelídítő között.

november, USA – A hetvenéves férj és ötvenéves felesége közös elhatározásból, születése óta szobába zárva tartotta az akkor tizenhárom éves lányukat. A bezártságnak köszönhetően a lány szellemi képességei egy másfél éves gyerekének feletek meg, csak éhségét tudta kézzel jelezni. A nyomozó első kérdése az volt: Miért csinálták ezt? Nem akartuk, mondta a férfi, hogy ebben a bűnös világban nőjön föl. Ezt, válaszolta a nyomozó, elérték.

november, Japán – Pánik tört ki Yokohama északi részén, mikor a hatóságok bejelentették, hogy néhány víztározóból ciánnal szennyezett víz került a vezetékekbe. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne igyanak a vízből. Néhányan, akik a méreg lassú egészségkárosító hatása elől kívántak menekülni, literszám öntötték magukba a csapvizet, de nem lett semmi bajuk. Hamarosan az is elterjedt a városban, hogy egyszerű energiatakarékos reklámfogásról van szó.

december, Franciaország – Villon elővárosában reggel nyolc órakor radarellenőrzésbe kezdett a rendőrség. De legnagyobb meglepetésükre, attól a perctől kezdve, hogy a készülék megkezdte működését, egyetlen autó sem hagyta el a várost. Kilenc órakor le is szerelték a radart. Később tudták meg, hogy néhány száz méterre onnan pontosan nyolc órakor lezárták az utat az útjavítók.

december, USA – Kutatók meglepő eredményre jutottak a siket és halló vezetők vizsgálatakor. A halló vezetők tízszer több balesetet okoztak, mint a siketek. Az orvosok azt állították, hogy nincs ebben semmi meglepő, a hallók elvannak azzal a gondolattal, hogy teljesen ép az érzékelésük, míg a siketeknél kialakul a hetedik érzék.

december, Egyiptom – Egy 18 éves egyiptomi lány, Sarda Abdel Halim, egészséges kisbabának adott életet a bíróságon, miközben tanúként meghallgatták. Vallomásának hitelességét mi sem bizonyította jobban, minthogy a gyermeket Baraa-nak nevezte el, ami az arabul ártatlant jelent.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. obsitos szerint:

    December, USA
    a bejegyzés ostobaság, mert CSAK ÖT (%) ÉRZÉKSZERVÜNK VAN,
    -hallás;-látás;-tapintás;-szaglás;ízérzékelés !!!
    A hatodik a csoda, a hetedik a hülyeség !!!!!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top