+ Irodalom

A meztelen bennszülöttek szerint a miniszoknya az eltakart szeméremmel ébreszt vágyat

A kontinens egyes részein tilos volt miniszoknyát viselni. A bennszülött nők majdnem teljesen meztelenek, ellenben a miniszoknya viselését erkölcstelennek tartották…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1967.

július, Uganda, Kenya – Az egekbe szöktek a menyasszonyárak. Egy nőért már 40-50 tehenet kellett adni a vőlegénynek, hogy a család hozzájáruljon az esküvőhöz. Volt, aki évekig kuporgatott, hogy összejöjjön neki ez a kisebb csorda, végül, ha egy-két tehénnel mégis kevesebb volt, sírva könyöröghetett a leendő apósnak. A türelmetlen szerelmes típusok nem vártak évekig, inkább összelopkodták a teheneket, az esküvő után meg majd lesz valahogy.

július, Afrika – A kontinens egyes részein tilos volt miniszoknyát viselni. A bennszülött nők majdnem teljesen meztelenek, ellenben a miniszoknya viselését erkölcstelennek tartották, mert az eltakart szemérem a vágyakat manipulálva ébreszt kíváncsiságot a férfiakban.

július, USA – A szénsavas vízzel locsolt saláta kétszer-háromszor nagyobbra nőtt, mint a csapvízzel locsolt saláta. Ugyanilyen eredménnyel jártak a szénsavas vízzel locsolt virágoknál is, rózsák és orchideák virágai nőttek többszörösükre. A kísérlet arra nem terjedt ki, hogy ha szőlőt locsolnak szénsavas vízzel, akkor abból nagyobb mennyiségű fröccsbor lesz-e.

augusztus, India – Delhiben megnyílt a nemzetközi babamúzeum. A múzeum kollekcióját száz ország néprajzi intézetének elpostázott felhívások alapján állították össze. Azt kérték a levélben, hogy olyan babát küldjenek, amely öltözetén, esetleg frizuráján magán viseli a nemzeti sajátosságokat, és folyékonyan beszél az ország nyelvén.

augusztus, Argentína – A focimeccs kellős közepén elunta a néző, hogy a bíró folyton az ő csapata ellen ítél. Amikor a bíró az oldalvonalnál a közelébe került, a férfi elővette egy köteg kötelet. Meglasszózta a bírót, és levonszolta a pályáról. Aztán később összebarátkoztak, mert a férfi büntetésként egy éven át művelte a bíró kertjét.

augusztus, USA – Amerikai mérnökök szabadalmaztatták a sercli nélküli kenyér gyártási technológiáját. A begyúrt tésztát futószalag vitte vég nélkül a kemencébe, majd a végtelen hosszú kenyeret a kemencéből kigördülő futószalagon szeletelték. Amerikai mérnökök most azon gondolkodnak, hogyan lehetne kenyér nélkül, csak serclit előállítani.

szeptember, Belgium – Rúd alakúra fagyasztott pezsgőt hoztak forgalomba. A rudakat hűtőszekrényben tárolták, adandó alakalommal pezsgőspohárba állítva felengedett és máris ihatta a szomjas ünneplő. Ha valaki bepezsgőzött, már nem azt kérdezte másnap, hogy hány pohár, vagy hány palack pezsgőt ihattam, hogy a mókusok diót törnek a homlokom mögött, hanem azt kérdezte, vajon hány rúd pezsgőt toltam le a torkomon.

szeptember, Törökország – Isztambul egyik utcáján fölhajtott a padkára a jugoszláv turistákat szállító busz, majd belerohant az élőhal kereskedéssel foglalkozó üzletbe. Az utasoknak az ijedtségen kívül nem lett más baja, viszont a járdán halálra gázoltak két gyalogost, és az üzletben is életét vesztette három hal.

szeptember, NSZK – Egy koblenzi férfi összegyűjtve az iskolai információkat, megkereste a gyenge tanulmányi eredménnyel rendelkező gyerekek szüleit. Röviden előadta, hogy őt kizárólag a segítségnyújtás vezérli, de hát neki is pénzbe kerültek az intelligencia-tabletták, amelyeknek csomagjáért száz márkát kért. A tablettákból napi egy, különösen hülye gyerekeknél, napi két szemet ajánlott, étkezés előtt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top