+ művészet & politika

Tiltakozás a turbofolk-énekesnő koncertje ellen

ceca

A koncert miatt számos civil szervezet, politikai párt, egyesület tiltakozott, a városban rengeteg falfirka jelent meg, amelyen az Ovo nije Žitorađa, magyarán, ez nem Žitorađa (Ceca szülőfaluja) felirat olvasható.

Előfordul, hogy nem a művészet tiltakozik, hanem éppen ellene tiltakoznak, olykor a minőség, máskor egyéb okok miatt. Most viszont a tiltakozások ellenére úgy tűnik, a Julianus-naptár szerinti szilveszteresten mégis megtartják Svetlana Ražnatović, azaz Ceca turbofolk-énekesnő koncertjét Újvidéken – írja a Magyar Szó.

Az énekesnő azért nem túl népszerű, mert hivatali visszaélés megalapozott gyanújával 2011-ben vádat emeltek ellene, azaz így kezdődött, bővebben a Magyar Szó korábbi cikkében és egy másikban.

A koncert miatt számos civil szervezet, politikai párt, egyesület tiltakozott, a városban rengeteg falfirka jelent meg, amelyen az „Ovo nije Žitorađa”, magyarán, ez nem Žitorađa (Ceca szülőfaluja) felirat olvasható. Egyes falfirkákon Ceca nevét áthúzták, és a Mlada Vojvodina mozgalmat hirdetik. A Radio 021 információi szerint a Zbogom Brus Li zenekart szerették volna felkérni, legyenek Ceca előzenekara, de ők ezt elutasították. A Grate együttes is hasonlóan cselekedett, és megjegyezte: korentsem azért utasította el a felkérést, mert kevés pénzt kínáltak a fellépésért.

Ez nem is becsületbeli kérdés, hanem a józan eszünkre hallgatva utasítottuk vissza, hogy Ceca előzenekara legyünk

mondta az együttes egyik tagja.

A péterváradi hídon pénteken a „Nincs szükségünk Cecára, adjanak munkát!” felirat volt olvasható, azóta a város több pontján falfirkák jelentek meg, amelyek a polgárok tiltakozását fejezik ki a Ceca-koncert miatt.

Az újvidéki városházán megerősítették: a vitatott díva megtartja „várva várt” koncertjét január 13-án, de az ügyben senki sem akart nyilatkozni – olvasható a Radio 021 hírportálján. Időközben a Szabadság téren már montázsolják a szuperprodukció színpadát. A koncertet minden bizonnyal a televízió is közvetíti.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top