+ Film

Új fegyverszakértői vélemény – Alec Baldwin ismét bíróság elé áll

Alec Baldwin Rust

Alec Baldwin elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fe-ben a különleges ügyészek kezdeményezésére.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismét vádat emeltek Alec Baldwin színész-rendező ellen egy 2021. októberi filmforgatáson történt haláleset miatt.

A színész elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fe-ben a különleges ügyészek kezdeményezésére, akik egy új fegyverszakértői vizsgálat eredménye nyomán újították meg a vizsgálatot.

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkoriban a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy a Rust című western forgatásán az éles lőszerrel töltött pisztoly elsült és Halyna Hutchins operatőr halálát okozta.

Az újabb vád lőfegyver hanyag kezeléséről, és a szükséges óvatosság hiányáról szól. Az ügyészség arra is hivatkozik, hogy egy új fegyverszakértői vizsgálat kizárta, hogy a tragédiát okozó kelléktárgy anélkül elsülhetett, hogy valaki meghúzta volna a ravaszát.

Alec Baldwin az eredeti nyomozás során, és több interjúban is azt állította, hogy ugyan hátra húzta a fegyver kakasát, ám a pisztoly anélkül működésbe lépett, hogy a ravaszt meghúzta volna.

A Rust című film forgatását mintegy másfél év szünet után tavaly áprilisban indították újra új helyszínen, Montana államban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top