+ művészet & politika

Váratlanul elhunyt Barta József

Barta József

Barta József munkáját „pontosan, szépen, nagy odaadással és felelősséggel végezte, amivel nagy tekintélyt vívott ki kollégái között.

Életének 66. évében, pénteken váratlanul elhunyt Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke, pedagógus, érdekvédő, politikus.

Barta József 1958. január 26-án született a jelenleg a Beregszászi járáshoz tartozó Salánk községben. 1980-ban diplomázott az Ungvári Állami Egyetem matematika szakán, majd szülőfalujának középiskolájában matematikát, fizikát és csillagászatot oktatott. 1994-ben kinevezték a Salánki Középiskola igazgatójának.

A KMKSZ elnökségének nekrológja kiemeli, hogy bárhová is rendelte az élet, Barta József munkáját „pontosan, szépen, nagy odaadással és felelősséggel végezte, amivel nagy tekintélyt vívott ki kollégái, képviselőtársai, a kárpátaljai magyarság és minden olyan ember körében, aki ismerte”. Barta József Kárpátalja egyik legtapasztaltabb önkormányzati vezetője volt – áll a megemlékezésben.

Alapításától fogva aktívan bekapcsolódott a KMKSZ munkájába, 2011-től a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének elnöke, 2014-től a megyei szervezet ügyvezető alelnöke volt.

Részt vett több szervezet és alapítvány munkájában: a „KMKSZ” – Ukrajnai Magyar Párt megyei elnökeként és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület alelnökeként is tevékenykedett Az előző önkormányzati ciklusban, 2015 és 2020 között a Kárpátaljai Megyei Tanács (közgyűlés) elnökének első helyettese, 2020-tól a megyei tanács KMKSZ-frakciójának vezetője volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top