+ Színház

Örkény Stream – Ezeket a remek előadásokat láthatod otthonról november végétől

Örkény Stream

A produkciókat több kamerával közvetítik, az Örkény Stream előadásai túllépnek a színházi közvetítések megszokott keretein.

Decemberben új előadásokkal jelentkezik az Örkény Stream: az Örkény István Színház kínálatában a Macskajáték 2012-es felvétele, a George Orwell 1984 című regénye alapján készült ’84 című előadás és az Anyám tyúkja 2. című produkció látható.

November 30-ától december 3-áig közkívánatra a Macskajáték 2012-es felvétele lesz elérhető Pogány Judit, Molnár Piroska és a nemrég elhunyt Csomós Mari főszereplésével Mácsai Pál rendezésében.

December 26. és december 29. között a ’84 című előadás tekinthető meg. George Orwell 1948-ban írta meg disztópiáját, amely a 36 évvel későbbi jövőben játszódik. A világ sokat változott 1948-hoz és 1984-hez képest is. A darab ebből a távolságból, a jelenkor nézőpontjából közelít ehhez a máig érvényes műhöz – írják az előadás ismertetőjében.

December 30. és január 2. között az Anyám tyúkja 2. látható majd, a magyar irodalom kötelező versei hangzanak el az Örkény Színház társulatának rendhagyó tolmácsolásában.
A közleményben kiemelik, hogy az Örkény Színház 2020-ban elsőként építette ki saját stream-stúdióját, és kezdte meg előadásai rendszeres online közvetítését.

A színház produkcióit több kamerával közvetíti. Arra törekszik, hogy streamelt előadásaival túllépjen a színházi közvetítések megszokott keretein. A kameráknak köszönhetően a néző közelebb van a színpadhoz, mint ha a nézőtéren ülne, akár azt az élményt élheti át, mintha ő maga is a színpadon lenne – írják, hozzátéve, hogy ezért érdemes egy már látott előadást is újra nézni streamelt alakban.

A közvetítések megfelelő internetkapcsolat mellett Magyarországon és a határokon kívül is bárhonnan elérhetők. Bővebb információ a https://orkenyszinhaz.hu/hu/orkeny-stream/stream-jegyek linken találhatók meg.

A legfrissebb színházi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top