+ Film

4. díját szerezte, ezúttal Németországban Moldovai Katalin első játékfilmje

moldvai katalin Elfogy a levegő

Moldovai Katalin az ifjúsági zsűri díját kapta a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.

Moldovai Katalin első mozifilm-rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon – közölte a Nemzeti Filmintézet szombaton az MTI-vel.

A díjat a film társforgatókönyvírója Palóczi Zita vette át csütörtök este Mannheimben – áll a közleményben.

Emlékeztetnek: a magyar mozikban is látható Elfogy a levegő történetét megtörtént események inspirálták. A film főszereplője, Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti egy film ajánlása miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordul.

Moldovai Katalin első mozifilmje, az Elfogy a levegő a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával, a Magma Cinema, Spot Film, Salamandra Film és Digital Fiction Studios gyártásában valósult meg.

Főszereplői: Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, producere Muhi András, Moldovai Katalin. A forgatókönyvet Palóczi Zita és Moldovai Katalin írta. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

A film világpremierje a nagy presztízsű torontói fesztiválon volt a nyár végén, azóta sikerrel szerepel a külföldi seregszemléken, Varsóban, a franciaországi Arras-ban és legutóbb Thessaloniki nemzetközi filmversenyén díjazták.

A legfrissebb filmes hírek és cikkek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top