+ Zene

Intervízió – Oroszország feléleszti a szocialista világ popzenei fesztiválját

Intervízió

Intervízió néven saját nemzetközi popzenei versenyt indít Oroszország – jelentette be Olga Ljubimova orosz kulturális miniszter.

Keresés a weben

Intervízió néven saját nemzetközi popzenei versenyt indít Oroszország – jelentette be Olga Ljubimova orosz kulturális miniszter a IX. szentpétervári nemzetközi kulturális fórumon a hivatalos külföldi delegációk vezetőivel pénteken megtartott találkozóján.

“Az Oroszországi Föderáció a kultúrák sokszínűségének előmozdítása érdekében a többpólusú világban egyszerre két új együttműködési formátum elindítását kezdeményezi” – mondta Ljubimova, hozzátéve, hogy az Intervízió mellett egy független, nyílt eurázsiai filmfesztivál és filmdíj létrehozását is javasolják.

Konsztantyin Ernszt, a Pervij Kanal állami tévécsatorna vezérigazgatója kijelentette, hogy az Intervízión nem lesz politikai korlátozás és befolyásolás. “Ez egy szabad pódium, ahol minden ország bemutathatja populáris zenei mintáit” – fogalmazott.

Ernszt kifejtette, hogy elsősorban – a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő – BRICS-csoport tagjainak részvételére számítanak a versenyen, de minden más ország előtt nyitva lesz a lehetőség.

1977 és 1980 között már rendeztek – az Eurovíziós Dalfesztiválra válaszul – Intervíziós dalversenyt a sopoti könnyűzenei fesztivál alapjaira építve, a szocialista országok műsorszolgáltatóit tömörítő Intervízió égisze alatt. Az elmúlt másfél évtizedben többször is felmerült az ötlet, hogy újraélesztik a versenyt.

Oroszország 2022-ben és 2023-ban az ukrajnai háború miatt nem vehetett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, a szervezők visszaléptették attól tartva, hogy az orosz részvétel rontaná a verseny hírnevét.

A legfrissebb zenei hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top