+ Irodalom

Monumentális műsorral készülnek a Bertók László Költészeti Díj átadójára

Bertók László költészeti díj

Már a Bertók László Költészeti Díj indulásakor határozott célkitűzése volt az alapítóknak, hogy – miként az életmű – a díj és a díjátadó eseménye is nyisson a társművészetek felé.

2021−ben a Jelenkor folyóirat és Bertók Attila, a költő fia és örököse költészeti díjat alapított. Már a Bertók László Költészeti Díj indulásakor határozott célkitűzése volt az alapítóknak, hogy – miként az életmű – a díj és a díjátadó eseménye is nyisson a társművészetek felé.

2021−ben a Pannon Filharmonikusok felkérésére Balogh Máté zeneszerző írt a díjátadóhoz méltó zenei szignált, melyet idén a szerző új művének ősbemutatója követ.

Az idei év különlegessége, hogy a „nagydíj” mellett egy „kisdíjat” is odaítél a zsűri egy 37 évnél fiatalabb, ígéretes pályakezdést magáénak tudó költőnek. A szokatlan korhatárt Bertók László életrajza magyarázza: 37 éves volt, amikor az első önálló kötete megjelenhetett.

Műsor:

Balogh Máté – Bertókiáda – ősbemutató
Előadja: Harcsa Veronika és Balogh Máté
Balogh Máté: Intrada
Pannon Filharmonikusok
Vezényel: Vass András
Ünnepélyes díjátadó
Moderál: Ágoston Zoltán

Az irodalmi díjátadó estre a belépés díjmentes, jegyek a Kodály Központ jegypénztárában személyesen, illetve online is igényelhetőek lesznek!

Az est a Jelenkor és a Pannon Filharmonikusok koprodukciójában valósul meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top