+ Zene

Kiderült, mikor jön a The Smile új albuma, itt a címadó dal!

smile

A Smile a lemezbejelentést egy 2024-es európai turné hírével is megfejelte, azonban magyarországi dátum egyelőre nincs kilátásban.

Thom Yorke, Jonny Greenwood és Tom Skinner triója, a The Smile ma bejelentette, hogy 2024. január 26-án érkezik új lemezük, a „Wall Of Eyes” az XL Recordings gondozásában.

Az album címadó dala is megjelent, melyhez Paul Thomas Anderson rendezett kisfilmet. Kevesen tudják, hogy a BAFTA-díjas amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer többek között a Radiohead, Fiona Apple és a Haim számára is készített már videóklipeket.

Mostani alkotása tökéletes keretbe foglalja az egyszerre meditatív, szuggesztív és kísérteties tracket.

A videóklip:

A közelgő lemezt a zenekar az Abbey Road stúdióban, illetve Oxfordban rögzítette, a produceri és keverési munkálatokat korábbi közreműködőjük, Sam Petts-Davis végezte, a végeredménybe pedig a London Contemporary Orchestra vonószenekara is besegített.

Az anyag a banda „A Light For Attracting Attention” című debütlemezét követi, melyet a külföldi és a hazai zenei sajtó is szeretett. A „Wall Of Eyes” című szerzemény a második dal, amit megismerhetünk az új albumról, nyáron ugyanis már befutott a „Bending Hectic” című felvétel, amit a The Smile a 2022-es Montreux-i Jazzfesztiválon mutatott meg először a közönségének.

A zenekar a lemezbejelentést egy 2024-es európai turné hírével is megfejelte, azonban magyarországi dátum egyelőre nincs kilátásban.

Dallista:

Wall Of Eyes
Teleharmonic
Read The Room
Under Our Pillows
Friend Of A Friend
I Quit
Bending Hectic
You Know Me!

A legfrissebb zenei hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top