Hírforrás

Elhunyt Sólyom László

Sólyom László

Meghalt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság elsõ elnöke, akadémikus, egyetemi tanár 2023. október 8-án.

A felvétel 2015. november 24-én készült a budapesti Lengyel Intézetben. MTI/Balogh Zoltán

Meghalt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár vasárnap – tudatta a volt köztársasági elnök titkársága.

Sólyom László „óriási erővel, tevékenyen és derűvel viselt hosszú betegség után” hunyt el – áll a Landi Balázs által jegyzett közleményben.

Isten nyugosztalja Sólyom Lászlót, Magyarország néhai köztársasági elnökét! – írta Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap.

Sólyom László nemzetközileg elismert jogtudós volt, akinek előbb a Nemzeti Kerekasztal résztvevőjeként, majd az Alkotmánybíróság első elnökeként meghatározó szerepe volt a rendszerváltoztatásban, a demokrácia és az életünket meghatározó alkotmányos keretek megteremtésében – áll Novák Katalin közleményében.

„Hálás vagyok, hogy megosztotta velem tapasztalatait” – fogalmazott a jelenlegi államfő.

Hozzátette: Sólyom László néhai államfőt a Sándor-palota saját halottjának tekinti. Emlékére félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a Sándor-palotánál.

A legfrissebb közéleti hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top