+ Színház

Schubert Éva lánya, Verebes Dóra először beszélt családi életükről

Schubert Éva

A legendás színésznő, Schubert Éva már lassan hét éve távozott közülünk, de akik ismerték játékát, ma is könnyen visszaidézik…

A legendás színésznő, Schubert Éva már lassan hét éve távozott közülünk, de akik ismerték játékát, ma is könnyen visszaidézik jellegzetes hangját és alakját, akár filmen, akár színházban látták.

Hogy emlékét újabb és újabb gondolatokkal felidézzük, ezért is fontos, hogy lánya Verebes Dóra újabb információkat osztott meg velünk, a meglepetes.hu oldalán. Ebből a cikkből emeltük ki a legfontosabb gondolatokat:

Verebes Dóra, a kiváló színésznő lánya, ritkán szerepelt édesanyjával közösen, mivel mindketten külön életet éltek a színfalak mögött.

Schubert Éva, a néhai színésznő, szenvedélyesen szerette az életet és a művészetet. Mindig készült valamire, és a művészeti tevékenysége mellett még főzött is a családjának.

Verebes István, a néhai színésznő fogadott fia, szoros kapcsolatban állt az egész családdal, bár kétszáz kilométer távolság választotta el őket.

Schubert Éva a színészi pályája során irigyeket is kiváltott, hiszen intelligens és sokoldalú volt, több idegen nyelven beszélt és nagy könyvtárral rendelkezett.

A színésznőnek nem volt könnyű az élet, irigyei között Ruttkai Éva is ott volt, és még a színházi vezetés sem mindig támogatta.

Schubert Évát végül Kossuth-díjjal tüntették ki, aminek köszönhetően élete utolsó éveit boldogságban és nyugalomban tölthette Balatonfüreden, álmait megvalósítva.

A teljes cikke itt olvashatod.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top