+ Film

Scherer Péter a Dallas Bobbyjával forgat közös filmet

Scherer Péter

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág.

fotó: Gordon Eszter
Keresés a weben

A Dallas Bobbyjával, Patrick Duffyval és Scherer Péterrel gombfociőrültekről szóló vígjáték forog Magyarországon.

Scherer Péter egy fanatikus gombfoci versenyzőt, a Dallas Bobbyja, Partrick Duffy pedig mecénást játszik Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékban, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon.

A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. Te mire költenél 100 millió forintot? Nyaralóra, utazásra, hiteltörlesztésre? Esetleg…gombfocira?

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben.

Scherer Péter

fotó: Gordon Eszter

Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle… aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az EB-re, hacsak addig le nem buknak.

A főszereplők között lesz még Derzsi Dezső (a sepsiszentgyörgyi színház színművésze), Waskovics Andrea (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona Lászlót (Berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök), Fekete Zsolt (Aranyélet, Valan – Az angyalok völgye).

Scherer Péter

fotó: Gordon Eszter

További szereplők többek között: Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor.

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak és még egy valódi gombfoci bajnokságra is beneveztek Maroslelén a helyiek nagy meglepetésére és örömére.
A film rendezője és forgatókönyvírója, Vékes Csaba (Szia, Életem!, Korai menyegző, Hetedik alabárdos).

Alapötlet és társ-forgatókönyvíró: Gönye László.

Operatőr: Dévényi Zoltán (Hat hét, Ostrom, Curtiz).

Producer: Roskó Péter (Szia, Életem!, Korai menyegző) Kreatív producerként pedig Scherer Péter, is részt vesz az alkotó folyamatban.

A film vágója Gotthárdi Balázs, aki többek között a Katinka és Hetedik alabárdos c. filmeket is vágta.

Látványtervező, Takács Eszter, zeneszerző, Kovács Márton (Hetedik alabárdos).

A Lepattanó a Blue Duck Arts gyártásában készül az NFI támogatásával.

A romantikus vígjáték szeptember 2-október 12-ig olyan budapesti és váci helyszíneken forog, mint pl. a BVSC pálya, Kertészeti Egyetem, Magyar Rádió, vagy a Madách Imre Művelődési Központ.

Tervezett bemutató: 2024. második felében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top