+ Építészet

Megalakult az ÉVOSZ mélyépítési tagozata

ÉVOSZ

Az ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis- és középvállalkozás is megtalálható

Fotó: ÉVOSZ

Megalakult az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) mélyépítési tagozata, a piaci helyzet indokolja a vállalkozások összefogását és a szakmacsoport egységes érdekképviseletét.

A szakszövetség tájékoztatása szerint az építőiparon belül meghatározó jelentőségű az egyéb építmények építését magában foglaló mélyépítés, egyebek mellett az utak, autópályák, a vasút, a hidak, az alagutak, a közművek építése.

Az idei első fél évben az egyéb építmények építése ágazatban a folyó áron számított termelési érték az építőipar egészén belül 20,87 százalékos részarányt képviselt, miközben volumene 9,8 százalékkal csökkent. Az ágazat szerződéses rendelésállománya hónapról-hónapra csökken, az építőipar egészéhez mérten rosszabb a helyzete. Míg az építőiparban jelenleg a rendelésállomány 27-30 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, az egyéb építmények építésénél 40 százalékos az elmaradás. Így az ÉVOSZ szerint az előző években beszerzett nagyértékű gépek, berendezések tervezett megtérülésével nem lehet számolni.

A mélyépítési szakágazatokat képviselő ÉVOSZ-tagszervezetek azzal a céllal hozták létre a mélyépítési tagozatot, hogy piaci tevékenységüket, hatékonyságukat elősegítve speciális vállalkozói érdekeiket megjelenítő tagozatként működjenek.

Fontosnak tartják, hogy részt vegyenek a mélyépítési tevékenység végzését meghatározó jogszabályok kialakításában, véleményezésében, a piaci folyamatok elemzésében, értékelésében.

A tagozathoz tartozó vállalkozások folyamatosan figyelemmel kísérik a súlyponti problémákat, megoldásukra javaslatokat fogalmaznak meg, eljuttatva azokat a vállalkozókhoz és a kormány döntéshozóinak.

A tagozat a rendelkezésre álló eszközeivel bekapcsolódik a szakmai képzést és a szakmai kultúra emelését célzó oktatási, képzési tevékenységbe és a szakmai követelmények kialakításába.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1989 októberében alakult meg. Jelenleg mintegy 250 tagszervezete van. Az ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis- és középvállalkozás is megtalálható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top