+ Design

Így válaszd ki a megfelelő méretű gyűrűt!

gyűrű

A gyűrűméretek kapcsán elég nagy a bizonytalanság, ennek következtében sokan találomra választanak, annak reményében, hogy biztosan jó lesz. A következő cikkel segítünk eligazodni a méretekkel kapcsolatban, így jóval könnyebb lesz a legideálisabb kiválasztása.

Optimálisan illeszkedő, stílusos gyűrű

A WEARING.hu kínálatában rengeteg gyönyörű ékszer elérhető, köztük különleges női gyűrűk is, melyekkel egészen egyedivé varázsolhatjuk a megjelenésünket. Ezek a kiegészítők az eleganciáról, a luxusról tanúskodnak, így kihagyhatatlan elemei az extravagáns outfitnek. Igen ám, de egy nem megfelelő méretű kiegészítő sok bosszúságot is okozhat.

Előfordulhat, hogy kizárólag azért hordod, mert egy szerettedtől kaptad – aki végtelenül sokat jelent számodra –, még ha a gyűrű kicsit laza is. Ennek az a veszélye, hogy bármikor elhagyhatod, lesodorhatod. Ellenkező esetben viszont alig mered felhúzni, mert attól félsz, hogy a házi praktikákkal sem tudod majd levenni.

Mielőtt elszomorodnál: ne hidd azt, hogy le kell mondanod róla! Viselheted nyakláncra fűzve is, ha nem szeretnél alakítani rajta, de elviheted egy ékszerészhez is, aki korrigálja. A legkedvesebb darabjaid is életed részei maradhatnak, viszont annak érdekében, hogy a jövőbeli ékszereid tökéletesen illeszkedjenek, hozunk néhány hasznos tippet számodra.

A női méret 52-57 közötti, ez afféle átlagos intervallum. A vékonyabb ujjacskákkal megáldott hölgyeknek azonban a 43-51-es tartomány a megfelelőbb. A picit erősebb ujjakhoz viszont az 59-es méret optimális. Férfiaknál az átlag 60-63 közötti, de fellelhetők 65-75-ös ékszerek is.

A saját méreted meghatározása könnyedén

A legtutibb megoldás, ha kerítesz egy ruhacentit vagy mérőszalagot, melyek segítségével pillanatok alatt megmérheted az ujjad körfogatát.

Előveheted egy régi gyűrűdet is, amely tökéletesen passzol, s annak belső átmérőjének ismeretében lesz kiindulási alapod. A jó hírünk, hogy a neten számos táblázat elérhető, amelyekkel meghatározható, hogy az adott átmérőjű gyűrű, milyen számozásnak felel meg, itt is van egy példa: 13,6 mm-es női gyűrű átmérő esetében 43 mm-es ujjkörfogattal kell számolni, míg a 15,9 mm 50-es számozásnak felel meg.

További segítség, hogy az egyes daraboknál megtalálod a fontos paramétereket, ahogyan a WEARING.hu webshopban is láthatod. Az egyik a körméret, a másik pedig az átmérő. Ez a két érték szerepel a csodás ékszerek leírásában.

Mit szólnál egy állítható gyűrűhöz?

Beszerezhetők olyan modellek is, amelyek az ujjméreted alapján állíthatók, vagyis teljesen személyre szabhatod a maximális kényelem érdekében. Ennek előnye, hogy akármikor viselheted, a komfort pedig garantált, nem probléma, ha változik az ujjad mérete az évek folyamán. Ezzel megspórolhatod a korrekció költségeit. Az pedig, hogy bármikor testre szabhatod, óriási szabadságot jelent.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top