+ Zene

Presser Gábor 75

Presser 75

Presser Gábor évtizedek óta a budapesti Vígszínház zenei vezetője is, számos zenés darabot komponált, hangszerelt, emellett sok más előadónak írt dalokat.

Fotó: Kemény György /Facebook/

Ötlemezes életműsorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett színházi munkákból és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak.

Presser művei 1967-től 1993-ig jelentek meg a Hungarotonnál, a szeptember 29-ig megjelenő 5 CD-s sorozat ezekből a felvételekből válogat. Az öt CD-ből álló életműsorozat egyenként jelenik meg, de a későbbiekben egyben, díszdobozban is megrendelhető lesz.

Hetvenöt éves a Gyöngyhajú lány, a Régi csibészek és számtalan, mindenki által jól ismert dal szerzője. Szerzői és előadói művei 1967-től 1993-ig jelentek meg a Hungarotonnál, amely most egy ötlemezes életműsorozatban jelenteti meg a zeneszerző pályafutásának népszerű dalait.

A már elérhető első lemez Pressernek az Omega együttesben írt dalaiból szemezget. A CD-n mások mellett a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Régi csibészek, a Tízezer lépés vagy a Gyöngyhajú lány is hallható. Szintén kapható már a kétrészes LGT-válogatás első darabja, a második szeptember 15-én jelenik meg.

Presser Gábor évtizedek óta a budapesti Vígszínház zenei vezetője is, számos zenés darabot komponált, hangszerelt, emellett sok más előadónak írt dalokat. A sorozat negyedik és ötödik, szeptember 22-én és 29-én megjelenő albumain hallható a színházi sikerek közül többek közt a Születésnapodra, a Szilvásgombóc, a Fényév távolság is. A másoknak írt dalok között ott lesz a Mikor elindul a vonat (Demjén Ferenc), a Rock and roller (Kovács Kati), az Apám hitte (Zorán), a Mondd, kis kócos (Komár László), a Miért ne? (Katona Klári), az Egyedül nem megy (Kern András és Garas Dezső), a Nem tudtam, hogy így fáj (Révész Sándor), vagy a Csak a szívemet teszem eléd (Vikidál Gyula).

Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész a honlapjának adatai szerint a színpadi műveken kívül eddig mintegy hatszáz dalt írt. Szeptember 30-án és október 1-jén is fellép a Budapest Sportarénában, Még 1+1 címmel. Új zenés darabja, a Pinokkió pedig decemberben debütál a Vígszínházban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top