+ Oktatás

Szívesen dolgoznál pedagógusok mellett?

pedagógusok

Sokan akkor ébrednek rá arra, hogy gyerekekkel szeretnének foglalkozni, amikor megszületik a sajátjuk. Az otthon töltött idő alatt mindenki kicsit pedagógussá képzi magát, hiszen számtalan fejlesztő feladatot végzünk a gyerekekkel, szervezzük a kirándulásaikat, a programjaikat, összeállítjuk a gyerekkönyvekből álló könyvtárukat, és igyekszünk minél válaszkészebben, az igényeiknek megfelelően nevelni őket.

Nem csoda hát, ha neked is megjött esetleg a kedved ahhoz, hogy ezt hivatásszerűen végezd. Erre teremt lehetőséget az Alfakapos.hu pedagógiai asszisztens képzése, amelyet egy érettségi bizonyítvánnyal a kezedben el is kezdhetsz, sőt, online, azaz távoktatásos formában végezhetsz el. Ez nagyszerű lehetőséget biztosít akkor is, ha nem áll módodban utazni, ha messze lenne a következő város, ahol a képzést indítják.

Vár rád 900 óra!

Ahhoz, hogy gyerekekkel tudj foglalkozni, mindenképpen szükséges a szakirányú végzettség. Ezt az óvónőképző és a tanító-, vagy tanárképző főiskolák elvégzésével lehetett megszerezni. Ám akad egy olyan munkakör, amelyhez elegendő a fent említett képző tanfolyama. Ez pedig nem más, mint a pedagógiai asszisztens, aki a pedagógusok irányítása mellett végzik a munkájukat. Természetesen nagyfokú önállóság jellemzi őket, de összességében az irányítás a diplomás szakembereké.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a pedagógiai asszisztens ne lenne kompetens sok mindenben, hiszen ezért is tart fél évig a képzés. Az online oktatás keretein belül összesen 900 órányi képzésben lesz részed, amelyet részint online, élő órák, részint pedig otthoni felkészülés, feldolgozás formájában fogod tudni elvégezni.

Van is bőven mit tanulni, hiszen a végzett szakemberek óvodákban és iskolákban fognak elhelyezkedni, és tengernyi feladat vár majd rájuk.

Mit csinál egy pedagógiai asszisztens?

A feladatok igen sokrétűek, a teljesség igénye nélkül felsorolunk egy párat, hogy mi is vár majd rád.

  • Fel kell majd ismerned a különböző konfliktusokat, a sajátos nevelési igényeket, miközben tudnod kell értelmezni és ellátni a nevelési feladatokat.
  • Elő kell majd készítened a megfelelő eszközöket a tanórák és a foglalkozások előtt.
  • Szervezned kell majd a kirándulásokat és az osztálytermen/csoportszobán kívüli programokat.
  • Felügyeled, kíséred majd a csoportot, illetve gondoskodsz a rád bízott gyermekek igényeinek teljesüléséről.
  • Különös figyelmet kell majd fordítanod a hátrányos helyzetű, valamint a speciális igényű gyermekekre.

Ahogy láthatod, igencsak széles spektrumot ölel fel ez a munkakör, így garantáltan nem fogsz unatkozni, ha munkába állsz.

Garantált munka vár!

Már csak azért is érdemes ezt a képzést elvégezni, mert garantáltan találni fogsz magadnak állást, hiszen a rendszerből több ezer tanár és pedagógiai asszisztens hiányzik. Érdemes a képzés megkezdése előtt szétnézni a munkaerőpiacon, és látni fogod, hogy tengernyi lehetőség vár rád!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top