+ PR-cikk

Egyre több bőrbetegség kezelésére van hatékony megoldás!

bőrbetegség

A bőrünkön megjelenő elváltozások többsége általában csak esztétikai problémát okoz. Vannak azonban egészségre ártalmas vagy kellemetlenségekkel járó bőrhibák is, melyek típusának megállapításához és kezelésükhöz hozzáértő szakember bevonása szükséges. A modern technológia segítségével egyre több fajta bőrprobléma eltüntetésére van lehetőségünk. A lézeres eljárások hatékonysága kiváló.

Bármely korosztály számára

Az Aesthetica Orvosi Központban a bőrgyógyászati vizsgálatokon megállapított elváltozások biztos kezelésére is van mód és lehetőség. A család bármely tagjának – akár újszülöttek esetében is – képesek a szakemberek beazonosítani az új és már meglévő bőrtünetek kiváltó okait, típusát. Nézzük, melyek a leggyakoribb bőrproblémák, és milyen kezelési módokat ajánlanak a szakorvosok!

Gyakori bőrbetegségek

  • Akné

A tinédzserek számára az egyik legnagyobb kihívást a pattanásos, aknés bőr jelenti. A lelkileg és fizikailag is megterhelő bőrhiba látványos, hiszen elsősorban az arcon és a felsőtesten megjelenő vörös, gyulladt foltok formájában találkozhatunk ezekkel. A rosszul kezelt, elhanyagolt aknés bőr később is megmaradó hegesedéssel gyógyulhat, ami felnőtt korban is hátrányos lehet a beteg számára.

  • Rosacea

A rosacea sokakat érintő bőrprobléma, mely főként az arcon megjelenő makacs bőrpír. Súlyosabb esetben piros dudorok és vörös, pattanásszerű képződmények válnak láthatóvá az arcbőrön. Sminkkel ugyan időlegesen eltüntethető a hiba, azonban a jelenséget kísérő fájdalom miatt fontos időben lépni. A kitágult hajszálerek szintén velejárói lehetnek a betegségnek.

  • Szemölcs

A vírusos eredetű szemölcs gyakran a kisebb gyerekeknél fordul elő, főleg olyan testtájakon, ahol gyakoribb a sérülés. A legyengült immunrendszer miatt a hámsejtek megfertőződnek, osztódásuk felgyorsul, így alakul ki a vírusos szemölcs. A bőrgyógyász a konzultáció során felméri a szemölcs állapotát, és célzottan kínál megoldást a problémára. Sajnos a betegség könnyen átterjedhet más testrészekre, vagy akár más személyekre is, így érdemes mielőbb konzultálni a szakorvossal.

Megoldási módok

A különböző bőrbetegségek kezelésére eltérő megoldások léteznek. Az akné és a rosacea esetében a modern lézertechnológia képes megbirkózni a kellemetlen tünetekkel. A lézerfénnyel végzett beavatkozások során a mélyebb rétegeket célozzák meg, így a gyökerénél állítják meg a további bajok kialakulását.

A kombinált kezelések segítségével a bőr állapotát javító hatóanyagokat tudnak bejuttatni a szervezetbe, illetve a bőrfelszín hámlasztásával az egyenetlenségekre adnak választ, így lesz ismét ragyogó az arcbőr.

A szemölcs eltávolítására többféle módszer adott, mely egyénre szabottan változik. Az oldatos ecsetelés, mélyfagyasztás, kauteres (elektromos) eltávolítás mellett, súlyosabb esetben a sebészi kimetszésre is szükség lehet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top