+ Életmód

A Libri-Bookline 4 napos munkahetet vezet be

Libri-Bookline Libri Csoport

A Libri-Bookline kereskedelmi üzletágának árbevétele a járvány idején a boltbezárások miatt kissé megtorpant.

Öthónapos tesztidőszakkal rövidített munkahétre áll át a Libri-Bookline Zrt., a könyvkereskedelemmel foglalkozó cég október 1-től négynapos, 34 órás munkahetet vezet be.

A vállalat közölte: a munkavállalóik fizetését nem csökkentik, illetve az eddig 8 órásról nyolc és félórásra emelt napi munkaidő is még alkalmazkodik a családi igényekhez. Az új munkarend nem kötelező a dolgozók számára. A mintegy 650 alkalmazottból 130-140 irodai dolgozót érinthet a négynapos munkahét.

A Libri-Bookline kereskedelmi üzletágának árbevétele a járvány idején a boltbezárások miatt kissé megtorpant, viszont azóta emelkedik: 2019-ben 24 milliárd forint volt, ami 2020-ban ugyan csökkent, de 2021-ben már sikerült meghaladni a 2019-es járvány előtti számokat.

Idén az eddigi adatok szerint még jobb lesz a forgalom, mint 2021-ben, holott az éves forgalom 35 százaléka november közepétől realizálódik – írták.

A nyilvános cégadatok alapján 2021-ben 28,78 milliárd forint volt a cégcsoport teljes árbevétele, az előző évi 25,6 milliárd forint után. Az adózott nyereség tavaly közel 2 milliárd forintot, 2020-ban 1,57 milliárd forintot tett ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top