+ Képzőművészet

Fegyveres rablás az Európai Képzőművészeti Vásáron

európai képzőművészeti vásár

Az Európai Képzőművészeti Vásár helyszínén készült videófelvételek egybevágtak a rendőrség és a szemtanúk állításaival.

Keresés a weben

A holland rendőrség kedden két embert letartóztatott, a gyanú szerint ugyanis ők követték el a fegyveres rablási kísérletet a Maastrichtban megrendezett Európai Képzőművészeti Vásáron (TEFAF) – jelentette az NlTimes hírportál.

A helyszínen készült videófelvételek egybevágtak a rendőrség és a szemtanúk állításaival, miszerint négy ember vett részt a rablásban. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az elkövetők mit loptak el. A rendvédelmi hatóságok a rablás után kiürítették a vásár helyszínét, sérültekről nem érkezett jelentés.

A rendőrség szóvivője elmondta a holland sajtónak, hogy a szemtanúk négy fegyveres férfit láttak belépni a vásár területére. Fejszével próbálták feltörni a gyémántokat tartalmazó vitrineket. Miután akciójuk nem járt sikerrel, elmenekültek a helyszínről.

A keddi rablási kísérlet nem az első eset a minden évben megrendezett,  többek között antik műtárgyakat bemutató művészeti eseményen.

2008-ban egy körülbelül 1,2 millió euró értékű gyémántnyakláncot loptak el, az elkövetőket még abban az évben elkapta a rendőrség. 2010-ben ismét rablás történt, a tettesek mintegy 860 ezer euró értékben tulajdonítottak el antik ékszereket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top