+ Irodalom

Vámos Miklós üzenete a Holdról a választásokról

vámos miklós

Vámos Miklós: Elfogadom, hogy innen könnyebb érzelemmentesen és elfogulatlanul szemlélni Magyarország ügyeit.

Vámos Miklós Karnevál című írása a port.hu-n jelent meg.

Latin-amerikai barát kérdezte tőlem, valamikor kétezer körül: Nálatok mikor van karnevál? Azt feleltem: soha. Ma már sejtem, hogy ez lett volna a helyes válasz: Négyévenként. Választások késő estéjén. Azonban csak a győztes pártok táncolnak és énekelnek.

Az én hazámban az időtlen idők óta kormányon lévő koalíció vezetői zendítettek rá egy verbunkosra, megénekeltetve a kellően mámoros híveiket, akik az alkalomra összegyűltek a bálna alakú, s erre a névre hallgató rendezvényközpont előtt. A szokatlanul hideg idő sem rontotta el a kedvüket.

A miniszterelnök kétségkívül e tisztségében maradhat további négy évre. Ünnepi beszédét az állami tévék egyenesben közvetítették. Ilyesféleképpen kezdte, érthető és jogos boldogsággal: Akkora győzelmet arattunk, hogy az még a Holdról is látható. Személyes megszólíttatásnak érzem e mondatot, tekintettel arra, hogy hazám és az óbolygó lakói közül tudtommal csak én vagyok idefönn. Valóban, a landslide victory, ahogyan az angolszászok fejezik ki (földcsuszamlásszerű győzelem), az úgynevezett ellenzéket éppen úgy meglepte, mind a kormánypártiakat. Utóbbiak persze nem bánják, előbbiek keresik a választ.

Elfogadom, hogy innen könnyebb érzelemmentesen és elfogulatlanul szemlélni Magyarország ügyeit. Mégis csodálkozom, hogy odalenn miért nem világos, hogy az eredmény nem is alakulhatott volna másképp.

Az úgynevezett ellenzéki egységbe tömörülő pártok több általános elvet figyelmen kívül hagytak. Először: programjaikat alaposan át kellett volna gondolniuk, azután összefésülni belőle annyit, amennyit mindannyian el tudnak fogadni. Azt elfogadni, megszavazni, s azután ragaszkodni hozzá, tűzön-vízen át. Másodszor:

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. obsitos szerint:

    Egyidősek vagyunk, de ÉN nem maradtam úgy, mint Ön, mert soha nem fizettem tagdíjat sehová, senkinek.
    Tehát elszakadtam a rohadt „szolidaritás” jelszótól, rugalmasan , könnyedén, mert csak nagyon drága volt és emiatt a két gyermekemet csak másodállások (hol tiltott, hol engedélyezett) sokaságával tudtam dolgozó feleségemmel karöltve felnevelni.
    Sikerült, most mindannyian sok unokával együtt jól érezzük magunkat, egy lázadó volt a nagykorúak között, Ő bizony MZP-re szavazott, de a szavazata elúszott a sűrű homályba.
    Majd megtanulja, mint mi, hogy gondolkodjon előbb, utána nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.
    Könyveit mindannyian olvastuk, TESZENEK !!!!!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top