+ Képzőművészet

Picasso több lábú tengeri lénynek ábrázolta szerelmét

Picasso

Picasso és Walter szerelmi kapcsolata sokáig titokban maradt. A 46 éves, boldogtalan házasságban élő művész 1927-ben szeretett bele.

Keresés a weben

Először lehet licitálni árverésen a Pablo Picasso múzsájáról festett szürreális portréra, amely tengeri lényként ábrázolja Marie-Thérése Waltert – írta meg a The Guardian.

Az 1932-ben készült festmény a Sotheby’s szakértője szerint több mint 60 millió dollárért (21 milliárd forintért) kelhet el az árverési ház májusi aukcióján.

„Sok figyelemre méltó évet ismerünk Pablo Picasso hosszú, drámai pályafutása során, de 1932 különösen jelentős volt”

– mondta Julian Dawes, a Sotheby’s New York-i modern művészetért felelős társvezetője.

A Femme nue couchée (Fekvő női akt) című festményen Picasso múzsája egy sokkarú tengeri lényként jelenik meg. Walter lelkes és gyakorlott úszó volt, kecsessége lenyűgözte Picassót, aki soha nem tanult meg úszni.

Picasso és Walter szerelmi kapcsolata sokáig titokban maradt. A 46 éves, boldogtalan házasságban élő művész 1927-ben szeretett bele a 17 éves Walterbe, akit a párizsi Galeries Lafayette üvegén át pillantott meg.

A múzsa által ihletett festmények, rajzok és szobrok közül néhány Picasso nyolc évtizedes pályafutásának legfontosabb alkotásai közé tartozik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top