+ vallás

Ferenc pápa: A háború mindannyiunk veresége

ferenc pápa

Ferenc pápa: A háborút ki kell törölni az emberiség történetéből, mielőtt a háború törölné ki az embert a történelemből.

Keresés a weben

A háború nemcsak a jelent, hanem a társadalom jövőjét is elpusztítja Ferenc pápa szerint, aki ismételten a fegyverek letételére szólított fel Ukrajnában a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

Ferenc pápa emlékeztetett arra, hogy több mint egy hónap telt el a február 24-én kirobbant “kegyetlen és értelmetlen” háború kezdete óta.

“Mint minden háború, ez is vereséget jelent mindenki, mindannyiunk számára”

– jelentette ki a katolikus egyházfő.

Hangsúlyozta, hogy el kell utasítani a háborút, melyben szülők temetik el gyermekeiket, emberek ölik meg korábban sose látott testvéreiket, hatalmasok hoznak döntéseket, és a szegények halnak meg.

Kiemelte, hogy Ukrajna megtámadása óta az országban minden második gyerek elveszítette otthonát.

“Ez jövőjük elpusztítását jelenti, drámai traumákat okoznak a legkisebbeknek és legártatlanabbaknak, ez a háború állati arca, mivel barbár és szentségtörő”

– jelentette ki Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő úgy vélte, a háború elkerülhető, és mindent meg kell tenni azért, hogy ne szokjunk hozzá, máskülönben “mindannyian bűnösökké válunk miatta”.

Kijelentette, az önpusztítás fenyegetésével szemben az emberiségnek rá kell döbbennie, hogy elérkezett a háború megszüntetésének az ideje:

“ki kell törölni az emberiség történetéből, mielőtt a háború törölné ki az embert a történelemből”.

A pápa sürgette az összes politikai felelőst, hogy kötelezze el magát a “mártír Ukrajna”, a fegyverek elhallgattatása, valamint a béketárgyalások érdekében.

Ferenc pápa szokás szerint a Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából mondta el vasárnapi beszédét, melyet a vatikáni biztonsági szolgálat adatai szerint mintegy harmincezren hallgattak a téren és környékén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->