+ Zene

A brit Királyi Operaház megvált orosz karmesterétől

A Királyi Operaház az orosz-ukrán konfliktus miatt vált meg a Moszkvában született Pavel Szorokintől, aki 2007 óta dolgozott ott.

fotó forrása: ahram online
Keresés a weben

Elbocsátotta Pavel Szorokin orosz karmestert a brit Királyi Operaház, lépését Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával indokolta.

„Az Ukrajnában kialakult helyzet fényében Pavel Szorokin, a Bolsoj Színház társulatának karmestere nem dolgozhat vendégkarmesterként a Királyi Balettnél”

– fogalmazott közleményében a londoni Covent Gardenben lévő operaház. A Királyi Operaház február végén már bejelentette, hogy szintén az orosz katonai invázió miatt lefújta a híres orosz Bolsoj balettegyüttesének nyárra tervezett fellépéseit.

A Moszkvában született Pavel Szorokin 1983-ban a Bolsoj Színház balett-társulatának zongoristájaként kezdett dolgozni, és 1989-ben lett a színház karmestere. A londoni operaházban 2007-ben debütált karmesterként a Hattyúk tavával, és azóta rendszeresen dirigált ott. Emellett a párizsi operában, a New York-i Metropolitan Operában és a washingtoni Kennedy Centerben is vezényelt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top