+ Tudomány

Nők a tudományban címmel indul konferencia

A Nők a tudományban konferencia meghívottjai beszélni fognak karrierjükről, tanulmányaikról és a nemek közötti korlátok leküzdéséről.

fotó: unsplash

Tudományos konferenciát szervez a Francia Intézet a Cervantes Intézettel és az Olasz Kulturális Intézettel együttműködésben, melynek témája a nők helye a tudományágakban. Lehetséges-e nemek közötti egyenlőség a tudományban? Ma milyen helyet töltenek be a nők a tudományos ágazatokban? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Nők a tudományban – Sapere aude! című konferencia, amit március 10-én és 11-én rendeznek meg a Francia Intézetben.

A Sapere aude! Horatiustól kölcsönzött latin kifejezés, szó szerint azt jelenti: „Merj tudni!”. Az ingyenesen látogatható eseményen nyolc tudósnő osztja meg szakmai és személyes tapasztalatait a tudomány világában játszott szerepükről. A tájékoztatás szerint az eseményen előadó spanyol, olasz, francia és magyar tudósok szakmai életútjukkal mutatnak példát arra, hogy miként lehet nőként kimagasló szakmai eredményt elérni a tudományos életben. Az előadók beszélni fognak karrierjükről, tanulmányaikról, munkájukról és a nemek közötti korlátok leküzdésének lehetséges módjairól is. A konferenciáról további információ ezen az oldalon érhető el.

Előadók:

  • Nadia Bahlouli,  professzor, Az anyagmechanika és a biomechanika szakértője, Strasbourgi Egyetem. Az Icube Laboratórium és a Haguenau-i IUT tagja
  • Margaux Romand-Monnier, posztdoktori ösztöndíjas az Ecole Normale Supérieure-nél. A Deep Time kutatócsoport tagja
  • Salima Bouvier, a Gépészmérnöki Tanszék igazgatója, egyetemi tanár
  • Alicia Sintes, Spanyol elméleti fizikus, a gravitációs hullámok specialistája és a Baleár-szigeteki Egyetem (UIB) gravitációs fizikai csoportjának kutatója.
  • Paula Mut-Arbona, PhD-hallgató az idegtudományok területén, szakterülete a skizofrénia
  • Dian Eszter , A Budapesti Energiatudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa
  • Ámon Ada, klímapolitikai szakember, Women in Energy díjazott
  • Sonia Marfia, docens, Róma 3, Cassinoi Egyetem és a Dél-Lazio Egyetem mérnöki tanszéke
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top