+ Zene

Patti Smith angolul énekelte el az ukrán himnuszt

patti smith

Patti Smith egy interjúban úgy fogalmazott, hogy mindenképpen tenni akart valamit, amivel felhívhatja a figyelmet az ukrán konfliktusra.

Patti Smith együttérzése jeléül elénekelte az ukrán himnusz angol verzióját egy két nappal ezelőtti fellépésén a New York-i Bowery Bálteremben, Lenny Kaye születésnapi buliján.

A világhírű énekesnő, punk költő és képzőművész egy videó hatására döntött úgy, hogy előadja az ukrán himnuszt: azon a bizonyos felvételen ukrán nők söpörték össze a törött üvegeket és törmeléket, miközben az ukrán himnuszt énekelték.

Patti Smith egy interjúban úgy fogalmazott, hogy mindenképpen tenni akart valamit, amivel felhívhatja a figyelmet az ukrán konfliktusra: a himnusz egy egyszerű, angol verziójának átirata volt az egyik ilyen dolog. Emellett Smith a Substack oldalára posztolt egy hanganyagot is, amelyben William Carlos Williams Peace on Earth című háborúellenes versét olvassa fel. A műben, amelyre véletlenül talált rá, Ukrajna nemzeti színei, a sárga (arany) és a kék szín is szerepel.

Smith egy háborúellenes szentpétervári tüntetésről is posztolt Instagram-oldalán, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy több ezer oroszt is letartóztattak a napokban, akik utcára vonultak a háború beszüntetését követelve.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top