+ Film

Nyáry Krisztián forgatókönyvéből – Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei

Elfogyni az ölelésben - Ady Endre

Az Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című filmet ma este, azaz április 22-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján.

Négy ember. Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással. Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása. Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony. Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úri kisasszony.

A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó.

Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka.

Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből. Játszódik Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutry-ben, Firenzében, Mariagrünben, Kolozsvárott, Csucsán és Érmindszenten 1909-1915 között.

A 2022-ben készült 87 perces magyar életrajzi dráma rendezője Horgas Ádám, a főbb szerepekben: Nagy Sándor, Botos Éva, Kakasy Dóra, Kelemen Hanna,

Az Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című filmet ma este, azaz április 22-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 23 óra 15 perctől. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán április 24-én 3 óra 20 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top