+ Képzőművészet

Petr Aven, orosz oligarcha magánmúzeumot nyit Rigában

Petr Aven

Petr Aven orosz bankár és lelkes műgyűjtő (aki a Forbes szerint 5 milliárd dollárt ér) magánmúzeumot tervez 2025-ben…

Az intézmény ad otthont Petr Aven orosz és lett képző- és díszítőművészeti gyűjteményének

Petr Aven orosz bankár és lelkes műgyűjtő (aki a Forbes szerint 5 milliárd dollárt ér) magánmúzeumot tervez 2025-ben Rigában, Lettország fővárosában. Családi gyökerei a balti országban vannak.

Az Avennek 2008 óta van filantróp alapítványa Lettországban. Tavaly az alapítvány megvásárolta a múzeum épületét a Lett Nemzeti Művészeti Múzeummal szemben. Egy helyi törvényhozó aggodalmát fejezte ki az épület második világháborús náci kapcsolatai miatt, és reméli, hogy az új múzeum foglalkozni fog a rigai zsidó közösség sorsával.

„Jelenleg az aktív előkészítő szakaszba lépünk, amely magában foglalja a koncepció elkészítését és az épület rekonstrukciós tervének kidolgozását”

– mondja Aven a The Art Newspare-nek.

„Ez egy orosz és lett művészeti múzeum lesz, ahol különböző magángyűjteményekből származó időszaki kiállítások is helyet kapnak majd.”

Aven a festményekkel és dekoratív művészettel teli moszkvai otthonából adott tavalyi interjújában az oroszországi művészeti export nehézségeiről beszélt. Azt mondta, Moszkvában is szeretne múzeumot nyitni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top