+ Zene

Barbra Streisand örök

Barbra Streisand pfz

A nagyszerű filmekben szereplő Barbra Streisand a legtöbb zenei albumot eladott művész, aki kétszeres Oscar-díjas…

Örökzöldek szimfonikus zenekarra

 A világ szimfonikus zenekarai közül nagyon sok kóstol bele más műfajokba, a Pannon Filharmonikusok mondhatni „organikusan” járja ezt az utat. A hatalmas sikerrel, teltházzal futó ABBA koncertek után Vass András állandó karmester ismét biztos kézzel nyúlt egy újabb zenei világ felé. Az idén éppen 80 éves Barbra Streisand világhírű dalait „öltöztette” szimfonikus köntösbe, a megvalósításban ez alkalommal is Illényi Péter karmester a partnere, közreműködik Király Linda, Király Viktor és Veres Mónika Nika. A Valentin napra időzített koncertek a Kodály Központban ez alkalommal sem csak zenei élménnyel várják a közönséget!

Most kaptuk a hírt, hogy az előadás csoportos megbetegedés miatt elmarad!

Nem csak a szerelmes zenék szerelmeseinek ajánlotta koncertjeit a pécsi zenekar, vagy azoknak, akik Valentin nap alkalmából lepik meg a párjukat. Különleges és magas minőségű programot kínál minden korosztálynak és érdeklődőnek, hiszen az idén 80 éves színész-, énekesnőt, Barbra Streisandot idézi a program, aki nem csak előadó, rendező, forgatókönyvíró és producer, hanem elismert zeneszerző is. A nagyszerű filmekben szereplő Barbra Streisand a legtöbb zenei albumot eladott művész, aki kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy- díjas előadó. Saját és mások dalaiban lehetősége volt mély érzelmekről, szerelemről, boldogságról, vagy akár keserűségekről, kudarcokról énekelni, a slágereket elgondolkodtató mondanivaló hatja át. A Pannon Filharmonikusok koncertjén ismét természetesen különleges szimfonikus hangszerelés teljesíti ki a zeneszámokat, amely ez alkalommal is Vass András karmester úr munkáját dicséri.

Az esten más híres szerzők világsláger dalai is felcsendülnek, többek között Louis Armstrong, vagy George Gershwin szerzeményei. A fellépő előadóknak is lehetőséget adnak ezek a dallamok arra, hogy az itthon és a nemzetközi színtéren is elismert tehetségüket új fénytörésben mutassák meg. Király Linda és Király Viktor, valamint Veres Mónika Nika lép a Kodály Központ színpadára nagyszerű vokalistákkal, hogy a karizmatikus amerikai énekes, dalszerző örökérvényű slágereit a pécsi közönségnek bemutassák. Előadásukban elhangzanak a legnagyobb dalok, így a Woman In Love, vagy a Hello, Dolly! is. A zenekar által felkért művészek, Király Linda és Király Viktor a nemzetközi és a hazai zenei élet elismert előadói. Linda több zenei díjat elnyert már, a nemzetközi porondon is elismert énekesnő és dalszerző, akinek védjegye a lenyűgöző ötoktávos hangterjedelme. A zeneipar legnagyobb művészeivel és producereivel dolgozott együtt. Viktor szintén dalszerző is, énekesként 2008-ban megnyerte a Megasztár szériáját és lett az „Év Hangja”.  Több lemeze jelent meg, slágerlistás dalokat jegyez. 2015-ben az amerikai The Voice műsorban a legjobb 10 közé jutott, 2019-ben pedig megnyerte a legjobb hazai előadónak járó MTV Europe Music Awards díjat. Veres Mónika Nika előadói munkáját pályája során több szakmai elismeréssel díjazták, többek között 2000-ben az év felfedezettje kategóriában eMeRTon díjat kapott a szakmai zsűritől, majd 2011-ben elnyerte a Fonogram díjat is.

Az igazán jó hangulathoz Bősze Ádám nagyszerű humora és profizmusa sem hiányozhat, a tökéletes zenei hangzásról pedig Illényi Péter karmester gondoskodik.

A február 14-i előadás teltházas, de február 15-ére még kaphatóak belépőjegyek, tette közzé a zenekar. Figyelmes gesztusként ingyenes dísztasakban adják át a jegyeket a vásárlóknak, hogy ajándékként azonnal átadhassák.

A Pécsett évek alatt immár társadalmi eseménnyé vált Valentin napi koncertjükön nem csak a zenei élménnyel, hanem emlékezetes programokkal is várja a közönséget a zenekar. Hihetetlen nagyításban színes íriszfotót készíthetünk a Coloris jóvoltából, de hogy a saját szemünk „világát” adjuk a kedvesnek, vagy az övét tesszük el mi emlékbe, csak rajtunk múlik. Ha szerencsénk van, a fotózást ajándékba meg is nyerhetjük az esten. A KIKO Stúdió által berendezett két fotósarokban megörökíthetjük az este legjobb pillanatait. Illatérzékeinket is kényeztethetjük, hiszen a zenekar jubileumára készült elegáns kézműves női és férfi parfümmel, Bálint Csaba parfümőr alkotásával is meglephetjük kedvesünket, vagy akár saját magunkat. A fotósarokban készült legsikerültebb fotókat a zenekart betag-elve, bejelölve megoszthatják a közösségi médiában, egy kis zenekari zsűri a legjobb fotót egy parfümmel díjazza. A Főnix Pizza felajánlásából mindkét este 5-5 db Pannonicum pizza kupont sorsolnak ki a közönség soraiban.

Jegyvásárlás a Kodály Központ jegypénztárában és a www.pfz.hu oldalon online is lehetséges. A koncert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) támogatásával valósul meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top