+ Zene

Neil Young kemény döntést hozott

Neil Young

Neil Young a héten levélben követelte menedzserétől és a Warner Music Group lemezkiadótól, távolíttassák el zenéjét a Spotify-ról.

Eltávolították Neil Young zenéjét a Spotify-ról, miután az énekes-dalszerző kijelentette, nem járul hozzá, hogy dalait olyan platformon játsszák, amelyen Joe Rogan oltásszkeptikus influenszer podcastjai is hallhatók.

Neil Young a héten levélben követelte menedzserétől és a Warner Music Group lemezkiadótól, távolíttassák el zenéjét a Spotify-ról.

“Azért teszem ezt, mert a Spotify valótlan információkat terjeszt az oltásokról – ezzel a halálát okozhatja azoknak, akik elhiszik ezeket a félrevezető információkat”

– írta honlapján Young.

A zenész szerdán köszönetet mondott a kiadónak, amiért kiállt mellette és döntése mellett, és erre bátorított más zenészeket is.

A Spotify – saját közlése szerint – azon dolgozik, hogy “egyensúlyt teremtsen a hallgatók biztonsága és az alkotók szabadsága között”, és “részletes tartalomszabályozásának” megfelelően több mint 200 ezer, koronavírussal kapcsolatos podcastepizódot eltávolított már.

“Sajnáljuk Neil döntését, de reméljük, hamarosan visszatér”

– írta közleményében a svéd cég.

Joe Rogan a The Joe Rogan Experience című podcastsorozat házigazdája. A Spotify rendelkezik a műsor kizárólagos jogai felett, amely a platform legnépszerűbb programjává vált. Rogan heves vitákat váltott ki a járványról, a kormány járványkezeléséről és a vírus terjedését gátló vakcinákról alkotott nézeteivel.

A hónap elején 270 tudós és egészségügyi szakember nyílt levélben követelte a Spotify-tól, hogy lépjen fel Rogan ellen, akit hazugságok terjesztésével vádolnak.

A komikus-műsorvezető nemrég meginterjúvolta Robert Malone-t. A fertőző betegséggel foglalkozó specialista az oltásellenes közösség “hőse”: kitiltották a Twitterről hamis információk terjesztéséért és amiatt, hogy azt terjeszti, emberek millióit hipnotizálták, ezért hiszik el, hogy a vakcinák képesek megelőzni súlyos betegségeket.

A Spotify nem kommentálta Rogan műsorát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top