+ Irodalom

Joanna Buchan palackpostája most került elő a tengerből

Joanna Buchan

Joanna Buchan ma már orvosként dolgozik az ausztráliai Új-Dél-Walesben. Mint mondta, halványan emlékszik a történtekre.

Keresés a weben

Norvégiában került elő egy skót kislány, Joanna Buchan 25 éve tengerbe dobott palackpostája.

Joanna Buchan nyolcéves volt, amikor 1996-ban Peterhead partjainál egy halászhajóról egy iskolai projekt keretében az Északi-tengerbe dobta a kézzel írott levelét tartalmazó palackot – írja a BBC hírportálja.

Végül 1287 kilométerrel távolabb, az észak-norvégiai Gasvaer közelében találta meg Elena Andreassen Haga, aki a közösségi média segítségével akadt rá a levél feladójára. A zöld üvegre 2020 nyarán bukkant rá, a Facebookon küldött üzenetét azonban Johanna egészen hétfőig nem nyitotta meg.

Joanna Buchan ma már orvosként dolgozik az ausztráliai Új-Dél-Walesben. Mint mondta, halványan emlékszik arra, hogy a Peterheadi Központ Iskolában foglalkoztak a projekttel és üzenetet írt, melyet 1996-ban Peterhead mellett dobtak vízbe.

“Szóval kinyitottuk, és nagyon óvatosnak kellett lennünk, mert ahogy a levél a képen is látszik, valószínűleg már egy ideje a vízben volt, de sikerült kihajtogatnunk, és el tudtuk olvasni. Hogy ez valójában Skóciából származik, szóval ez klassz volt.” – mesélte Elena az üveg megtalálója.

Gyöngybetűkkel írt levelében beszámolt kutyájáról, az iskolai projektről és még arról is, mit gondol az ellenkező nemről:

“Egyébként utálom a fiúkat”.

A levelet olvasva “halálra nevette magát”. “Van benne pár igazán kedves sor például arról, ami akkoriban fontos volt számomra. Bárcsak el tudnám mesélni az akkori tanáromnak, aki előállt ezzel az ötlettel” – mondta Joanna.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top