+ Történelem

Azték oltár és emberi hamvak a föld alatt

azték

A szakemberek szerint a 16. századi oltár egy azték család otthonának udvarán állhatott, a halottak előtti tisztelgésre használhatták.

fotó: BBC.com
Keresés a weben

Azték oltárra és egy emberi hamvakat tartalmazó edényre bukkantak a mexikói főváros központjában – adta hírül a BBC hírportálja (még több fotó).

A szakemberek szerint a 16. századi oltár egy azték család otthonának udvarán állhatott, a halottak előtti tisztelgésre használhatták.

Az azték birodalom fővárosa, Tenochtitlán spanyol meghódítása utáni időkben állíthatták fel. Tenochtitlán elfoglalása jelentette az azték birodalom végének kezdetét.

Az oltárt négy méterrel a föld alatt találták. Mara Beccerra régész szerint a ház lakói el akarták rejteni azt a spanyol hódítók elől. Beccerra úgy véli, hogy a lakók a Mexikói-völgyben őshonos emberek lehettek, akik az aztékok birodalmát alapították.

Az oltáron találtak egy edényt emberi hamvakkal és 13 tömjén füstölőt, amelyet a szertartásokhoz használhattak.

A leletre még augusztusban bukkantak a régészek, de a mexikói antropológiai és történelmi múzeum (Inah) kedden jelentette be a felfedezést, azután, hogy a régészek három hónapig tanulmányozták a helyszínt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->