+ Zene

Japánban élő magyar zenész lemeze jelent meg itthon

Farkas Gábor zongoraművész már öt éves kora óta zongorázik, és a hangszer iránti szenvedélye azóta sem hagyott alább.

Megjelent Farkas Gábor legújabb lemeze a Hungarotonnál

Farkas Gábor zongoraművész már öt éves kora óta zongorázik, és a hangszer iránti szenvedélye azóta sem hagyott alább. Zeneiskolai tanulmányait követően felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol utóbb tanárként is dolgozott. 2008-ban tehetségéért Junior Prima díjjal tüntették ki.

Japánban él családjával, japán felesége szintén zongoraművész, és már gyermekeiket is zongorázni tanítják. Farkas Gábor jelenleg a Tokio College of Music professzoraként pallérozza a szigetország zongorista tehetségeit. Az egyetemi oktatói tevékenység mellett mesterkurzusokat is tart, és természetesen aktívan koncertező művész, számos fellépése van Japánban, de Ázsiában, Amerikában és Európában is.

Legújabb lemezén Farkas Gábor különleges, romantikus dallamokat játszik. A Hungaroton gondozásában a napokban megjelent Chopin-albumon a g-moll, az F-dúr, az Asz-dúr és az f-moll ballada, valamint az Asz-dúr, a Fisz-dúr, a Gesz-dúr és a cisz-moll impromptu hangzik el Farkas értő és érzékeny tolmácsolásában. A lemez nagy sikerű bemutatója június 5-én volt a Pesti Vigadóban. A művész Budapestről rögtön a turné következő helyszínére, New Yorkba utazott.

Deák Attila

Japánban élő magyar zenész lemeze jelent meg itthon
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top