+ Képzőművészet

Kádár János a Gagarin erőmű vezetőjével a trópusokon

Weiler Péter újra akcióba lendült, ezúttal nem közéleti performerként, hanem képzőművészként. Legújabb szeptemberi kiállítási anyagából ízelítőül mutatunk egy képet, amelynek eredetéről kérdeztük

Weiler Péter újra akcióba lendült, ezúttal nem közéleti performerként, hanem képzőművészként. Legújabb szeptemberi kiállítási anyagából ízelítőül mutatunk egy képet, amelynek eredetéről kérdeztük:

Én 74-ben születtem, és az első portré, amit megrendelésre készítettem, az egy Kádár János kép volt. Az óvónőm kérte fel a kiscsoportot, és mi büszkén teljesítettük. Otthon megmutattam, és a szüleim elborzadtak, hogy már ilyen korán elkezdte mosni az állam az agyunkat.
Az óvónő egyéni túlkapása volt, de az élmény mély nyomot hagyott bennem.
Most 37 évvel később újra nekivágok a témának. Felnőttként, aki megélte a rendszerváltást.
A sorozat egyik első képe, amit megmutatok, a Kádár János a Gagarin erőmű vezetőjével a trópusokon címet kapta. Izgalmas vizuális koktélt szeretnék keverni a 60-70-es évek történelmi abszurditásából, a gyerekkorunk emlékeiből.

Az Üdvözlet Aligáról című kiállítás a Godot Galériában 2017. szeptember 13-án nyílik.
A megnyitót Gothár Péter tartja.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. schulhoff hedvig

    2017-07-31 - 16:41

    Ez a képzőművész úr vagy nem mond igazat, vagy összekeveri az éveket, esetleg nem óvónő volt a rajz témaválasztója.Három évesek a kiscsoportosok. Még a ceruzafogást is csak 4 évesen ismerik meg, a kiscsoportban csak zsírkrétával “rajzolnak”. Ez remélem még ma is így van. rajzolásról azért nem beszélhetünk, mert még a kezdeti firkákba belelátunk valamit. fészket, kerítést, létrát, napocskát a fejes-lábas ábrázolásba, stb. Akinek van, volt 3 éves gyermeke, tudja, hogy igazat mondok. Sok mindenféle abszurdum megtörténhetett régen és megtörténhet manapság is, de azt nem hiszem, hogy kiscsoportosokkal Kádár Jánost rajzoltathatott valaki.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top