+ Irodalom

A kezdő hóhér elájult az első kivégzésen

A kezdő hóhér föllépett az akasztófa melletti dobogóra, és az elítélt nyakába akasztotta a hurkot. Bizsergést érzett az ujjaiban, később remegést. Ez volt az első kivégzése. Hirtelen elsötétült előtte minden és a földre zuhant.

Éedekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1992.

január, India – A kezdő hóhér föllépett az akasztófa melletti dobogóra, és az elítélt nyakába akasztotta a hurkot. Bizsergést érzett az ujjaiban, később remegést. Ez volt az első kivégzése. Hirtelen elsötétült előtte minden és a földre zuhant. A kivégzőorvos megállapította, hogy munkahelyi stressz okozta az ájulást. Új hóhért kellett hívni, hogy a türelmetlenül várakozó gyilkoson végrehajtsák az ítéletet.

január, Anglia – Birkaversenyt rendezett egy farmer a turisták szórakoztatására. A versenyzőket egy sokezres nyájból válogatta ki többszöri próbafuttatáson. A leggyorsabb versenyzője egy nőnemű birka volt, Júlia tíz másodperc alatt futotta le a százméteres távot. A tapsot apró farkincájának csóválásával és szerény bégetéssel fogadta.

január, Németország – Megnyitotta kölcsönzőjét egy kölni férfi. Embereket lehetett nála kölcsönözni tapsolásra, szurkolásra, a kiszemelt személy nyilvános éltetésére. A kiküldött csapat teljes diszkrécióval végezte a munkát, hogy a körülrajongott személy egész életében azt higgye, tényleg ő találta föl a spanyolviaszt.

február, USA – Gyönyörű porcelánedényt pillantott meg a biztosítási ügynök az ügyfele lakásán. Megkérdezhetem, asszonyom, kérdezte az ügynök, mit tartanak benne. A férjem hamuját, válaszolta az asszony. Ó, asszonyom, mondta az ügynök mélységes megrendüléssel, fogadja részvétemet, nem tudtam, hogy a férje elhalálozott. Dehogy halt meg, csak amikor cigizik, lusta elővenni a hamutartót.

február, Írország – Belfasti lakásában nyugodtan pihent az ágyon a nyolcvannégy éves asszony. A hálószoba alatti pincében az IRA terrorszervezet tevékenykedett, és nevéhez híven bombát robbantott. A robbanás ereje fölemelte az idős asszonyt, és ahogy volt, hálóingben, kirepítette az ablakon, át a szomszéd gyümölcsös kertjébe. A tűzoltók fokozott erőkkel távolították el a romokat, mikor az egyik lánglovag megpillantotta az idős asszonyt a kertben, sértetlenül sétálgatott.

február, Franciaország – Speciális kutyanyakörvet hoztak forgalomba, amely egy szempillantás alatt képes elhallgattatni az ugatós kutyát. A nyakörvbe kölnit tartalmazó kapszulát szereltek, amely a kutyaugatás hatására párologtatni kezdte a kölnit. A kutya annyira meglepődött, hogy a kutyaugatásnak kölni illata van, hogy azonnal abbahagyta az ugatást.

március, Dél-Afrika – Sajátos módszert dolgoztak ki a farmerek a vadon élő gyöngytyúkok befogására. Alkohollal teli tálat helyeztek ki a vadonba, amiből a gyöngytyúkok jól beiszogattak és lerészegedtek. Az alkoholmámorban dülöngélő gyöngytyúkokat pedig már gyerekjáték volt elkapni. A módszernek nem csak mezőgazdasági haszna volt, egyúttal jó példát mutatott a gyerekeknek, hiszen aki iszik, az könnyen rács mögé kerülhet.

március, Vietnam – Óriáskígyóval találkozni a háztartásban, étteremben, ez az ország legdélibb tartományában, Minh Haiban szinte mindennapos volt. Na, nem azért, mert bemásztak a konyhákba, hanem azért, mert kiváló csemege. 18-20 hónapos korára a piton már eléri a húsz kilogrammos testsúlyt. Egy reklámszöveg így hirdette az étterem homlokzatán: „Aki óriáskígyót eszik, az megtudhatja, milyen az, amikor a kígyó a saját farkába harap.”

március, Anglia – A lengyel emigráns koponyáját hagyta örökül az egyik oxfordi színháznak. Végrendeletében azt kérte a színháztól, hogy a Hamlet-előadásokon kizárólag az ő koponyáját használják Yorick monológja alatt. Döntésében fontos szerepet kapott, hogy mindig is vonzotta a színház, és ha már életében nem jutott föl az életet jelentő deszkákra, hadd teljesüljön óhaja halott mivoltában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top