+ Életmód

A szexmunkások legalizálni akarják a prostitúciót

A megmozdulást a szexmunkások nemzetközi jogvédő napján rendezték. A szexmunka nem bűncselekmény – állt az egyik transzparensen.

Szexmunkások vonultak fel az ukrán fővárosban pénteken, hogy követeljék a prostitúciót tiltó törvény eltörlését.

A megmozdulást a szexmunkások nemzetközi jogvédő napján rendezték. Ukrajnában ez volt az első ilyen demonstráció, amelyen nem sok – helyszíni jelentések szerint mintegy kéttucatnyi – prostituált és polgárjogi aktivista vettek részt.

A tüntetők

Szexmunka, nem bűncselekmény

feliratú transzparenssel előbb a parlament és a kormány épülete elé vonultak, hogy átadhassák azt a törvényjavaslatot, amelyet a prostitúció legalizálásáról készítettek, de nem engedték be őket.

Ezután az elnöki hivatal elé mentek, ahol kijött hozzájuk a hivatal egy képviselője, és átvette tőlük a törvényjavaslatot.

A menet biztonságára néhány rendőr vigyázott. Közben a parlament előtt ellentüntetők is összegyűltek, akik a hagyományos családi értékek mellett, illetve általában a prostitúció jelensége ellen demonstráltak. A két csoport között nem történt összetűzés, a szexmunkások felvonulása Kijev központjában békésen, atrocitások nélkül zajlott le.

Ukrajnában a büntető törvénykönyv alapján prostitúcióért pénzbírságot szabnak ki, amelynek mértéke első esetben 85-170 hrivnya (900-1800 forint), ismétlődő elkövetés esetén pedig 136-255 hrivnya (1470-2750 forint) közötti összeg.

Jogvédő szervezetek adatai alapján jelenleg mintegy 80 ezren élnek prostitúcióból a 43 millió lakosú Ukrajnában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top