+ művészet & politika

Alföldi Róbert: Komolyan, tényleg mindenki megtébolyodott?

Csak a fenébe, ott van az a bizonyos narancssárga… meg a Magyar Idők… Komolyan, tényleg mindenki megtébolyodott? Ülök és bámulok magam elé – írja a Facebookon a rendező.

Alföldi Róbert két hete Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a kvótanépszavazás kapcsán. A Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező szombaton ismét leírta álláspontját a menekültkérdésről.

Olvasom, hogy a roma magyar emberek nem dőltek be az aljas provokációnak, hogy megpróbálták kijátszani a “migránskártyát” ellenük. Magas közjogi méltóságok hathatós közreműködésével.

Vagyis dehogy ellenük… most hirtelen velük.
Most hirtelen fontosak lettek. Most hirtelen ők lettek a fontosak.
De nem hagyták magukat felhergelni, mert okosan, józanul, bátran kimondták, hogy miről is szólnak azok a mondatok,
hogy nem lesz segély, ha jönnek a migránsok.
(Még egyszer: egész pontosan 1294 háború elől menekülő emberről beszélünk.)
Büszke voltam a roma magyar polgármesterek okosságára, emberségére és felnőttségére.
Példamutató volt….nekünk, nem roma magyar polgároknak.

Aztán……

Ma meg olvasom, hogy migránsellenes szövetséget hoztak létre a romák.
Illetve persze, hogy nem az egész roma magyar lakosság,
hanem … nem is tudom, kik..
Csak a fenébe, ott van az a bizonyos narancssárga… meg a Magyar Idők…
Komolyan, tényleg mindenki megtébolyodott?
Ülök és bámulok magam elé…
Hahó, Emberek!!!!!!!

( Alföldi Róbert )

– olvasható Alföldi Róbert bejegyzésében, melyet már százan megosztottak, és amihez számos komment érkezett pro és kontra.

 

15 hozzászólás

15 Comments

 1. Darázsvarázs szerint:

  Ha szabad kérnem, ne tessék a “nem roma magyar polgárok” nevében beszélni, mert erre Robertának semmiféle közjogi vagy morális felhatalmazása nincs. A szereptévesztés klasszikus esete: ne tessék kulturális menedzserként politizálni, megmondó embernek lenni. Nincs rá felhatalmazása, és nem is ért hozzá, mert nincs elég infója, kormányzati rálátása, háttértapasztalata. A mindezek miatt eleve dilettáns véleménye pedig pontosan annyi embert érdekel, amennyivel sosem lehet és tud választást nyerni a politikai tábora. A pofátlanság netovábbja (persze sokszor eljátszották már, de nem mehet a végtelenségig), hogy egy szűk fővárosi klikk a többség ellenében politizál, és aránytalan módon és mértékben hallatja szinte monopolizált hangját. Tessék színházzal foglalkozni, Roberta, abban feltehetően relatíve jó szakember, a politikát és a közéletet pedig tessék más szakemberekre bízni, ah pedig nem tetszik a dolog, akkor magának is lehet emigrálni, ha nem képes választásokon elnyert felhatalmazás alapján “politizálni.” Végezetül pedig “tébolyról” ne beszéljen az, aki a természet és az evolúció törvényeivel szemben éli életét. Ne tessék erkölcsi leckéket adni azoknak, akik utódokat nemzenek és nevelnek, s akik ezzel immáron százezer év óta biztosítják az emberiség biológiai létét a maga természetes módján. Aki beáll megmondóembernek, kéretlen “közszereplőnek”, az lesz szíves erkölcsi magaslaton állni és úgy kioktatni másokat. Ez Roberta – magának nem megy.

  • Wanderer Katalin szerint:

   Nem csodálom, hogy nem adja a nevét ehhez a sértő íráshoz.

  • Yacob von Gips szerint:

   A legteljesebb mértékben igazad van. Mint egykori munkatársa mondom hogy kibírhatatlan, hisztis libbant buzi.A világlátása pedig katasztrófális.

 2. Gál János szerint:

  Igen, és ráadásul szembe jónnek az autópályán.

 3. István Kovács szerint:

  Azért ne legyünk ennyire negatívak,Alföldi uraság buziságának van egy nagy előnye,
  legalább nem szaporodik.

 4. Üzenő szerint:

  Értelmiséginek magukat tartó emberek, milyen rendesek, mindjárt megszakad a szívem. Kedves Róbert……ha a homokosságodat felvállaltad, akkor nem kell eljátszani, hogy hű de szeretjük a szegény migránsokat. Nézd Neked nincs gyereked…..de másnak meg van. Ne csesszél már ki velük. Mond ki bátran amit valóban gondolsz. Megfigyeltem a Bayer ügynél, hogy az összes közéleti szereplő aki visszaadta a keresztjét, olyan toleráns, humanitárius, empatikus ember……gondoljátok, hogy elhisszük?

 5. Virth Alajos szerint:

  Kár, hogy annyi esze nincs, hogy felfogja, ha a muszlimok letelepednek hazánkban, akkor a kábítószereseknek, és a melegeknek ANNYI!!! Ezek megszállók, és nem menedékkérők. A menekültek örülnek a békének, a fedélnek a fejük felett, és az élelemnek! Aki ezen felül követelőzik, az megszálló!!

  • Sabrina szerint:

   30-35 ezer muszlim él jelenleg Magyarországon. Ők már letelepedtek. Eddig még nem erőszakoltak, és nem robbantgattak. Gondolom azt az 1200-at várják, hogy megszervezzék. A magyar lakosság 0.01 %-a… Rettegjen mindenki, és ikszeljen egyet Viktorra, különben rövid időn belül mind meghalunk! Részemről inkább tartok a munkabérből éhen halástól, mint a migránsoktól. Senki nem veszi észre, hogy ez csak terelés a fontos dolgokról, és a rendszerszintű lopásról??

   • momo szerint:

    Kedves Sabrina! Nincs bajunk azokkal a muszlimokkal, akik elfogadják törvényeinket, beilleszkednek, ugyanakkor ápolják saját hagyományaikat és gyakorolják vallásukat. Ugye nem akarja elhitetni – ahogy Alföldi is – hogy csak pár száz emberről van szó, akik a háború elől menekülnek? Felhívom a figyelmét arra a riportra, amit egy szíriai születésű, évek óta Mo.-on élő orvossal készítettek. Szerinte a szír emberek, ha baj van a hazájukban, először az országon belül menekülnek, majd ha nem maradhatnak, akkor a hazájukhoz közel próbálják megvárni a háború végét, hogy hazatérhessenek. Soha nem erőszakosak, megköszönik a segítséget, bárkitől kapják azt. A mostani népvándorlás nem erről szól! Megtévesztett emberek milliói indulnak Európába, mert azt hiszik ott jobb az élet, egyenesen a Kánaán vár rájuk. Egy kis töredéke szír, a többi csak azt hazudja, hogy az. Nem térek ki arra, mert hosszú lenne, hogy miért indulnak és fognak még elindulni százezrek, milliók Európába, kinek a hibája, mondhatnám bűne ez, de biztosan állíthatom, nem a magyar embereké! Ne ecsetelem, hogy sok muszlim miért nem akar, tud beilleszkedni az európai kultúrába, miért nehéz az integráció, de sajnos tőlünk nyugatabbra ez bebizonyosodott, csak a vak nem látja, hogy mi a helyzet. Jómagam nem szeretném, ha hazánkban is ilyen párhuzamos társadalmak alakulnának… Ugyanakkor nem vagyok érzéketlen, mások szenvedését nem nézem közömbösen, csak nem értem miért nem a hazájukhoz közel segítjük, segítik őket! Az afrikai szegénységet miért segélyekkel akarják megoldani, ahelyett, hogy öntözőrendszerrel, vállalkozásokkal segítenék ezeket a szegény országokat, ahonnan az elkövetkező időszakban milliók jönnek Európába a szegénység, az éhezés elől menekülve. Hol a határ amit be tudunk fogadni? Akit meg már nem, azzal mi lesz, az nem számít? A megoldás nem a befogadás, hanem lemondás a luxusról azért, hogy a földön ne legyen éhezés, nyomor. Csakhogy akik dúsgazdagok, nem fognak lemondani semmiről, áldozatot nem hoznak, csak a szájuk jár. Ami Mo-t illeti, nem szabadna politikai üggyé süllyeszteni a bevándorlás, migráns ügyet. Nem Orbánról, kormányról, ellenzékről, pártpolitikáról van szó ebben az esetben, hanem közös, magyar, közös európai ügyről, amire jó megoldást kell keresni. Szerintem amit most Európa csinál, az nem jó megoldása a helyzetnek, s a magyar intézkedéseket ez kényszeríti ki, sajnos.

  • ikvafalvy szerint:

   Nagyon jol beszelsz!
   Ezt tettem en is! (menekult)!
   Koszi!

 6. klasszikus szerint:

  Mint minden embernek, így neki is joga van,hogy a véleményét kinyilvánítsa,független attól, hogy hol dolgozik,mit csinál,hogy él!De hogy egyesek nem látják át a kormány manipulációit,a mindenáron való szavazatszedést, ez elképesztő!Már csak az hiányzik, hogy ha valaki valamilyen oknál fogva nem szavaz, listáznak és elzárják! De ismerős!

  • Arpad Csikos szerint:

   A saját rémálmaid tényként terjesztése is “ismerős”! Rémhírterjesztésnek is hívták, és pont a ti időtökben – büntették is!

 7. ikvafalvy szerint:

  Robikam ha valaki tenyleg megtebolyodott az te vagy!

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top