+ művészet & politika

Alföldi Róbert véleménye a kvótanépszavazásról

Alföldi Róbert

A Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező a közösségi oldalán számosította, szerinte mire kellene költeni azt az összeget, melyet a népszavazás lebonyolítására költ az állam.

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező egy tegnapi Facebook-posztjában kifejtette véleményét az október 2-i népszavazás kapcsán. Bejegyzésében Alföldi kifejti, szerinte mire kellett volna fordítani a 8 milliárd forintnyi összeget.

Tudta?

Október 2-án egy jelenleg nem létező, esetleges jövőbeli Uniós intézkedésről szavazunk majd, amelynek bármi is lesz az eredménye, azt az EU-nak nem kell figyelembe vennie.

A népszavazás lebonyolítására 4.940.000.000,- Ft-ot,
az azt megelőző “tájékoztató” kampányra 3.040.000.000,- Ft-ot,
a népszavazáshoz kapcsolódó kampányra egyelőre meg nem határozott összeget költ a kormányzat az adófizetők pénzéből, mindösszesen messze 8.000.000.000,- Ft azaz 8 milliárd forint felett.

De mennyi is 8.000.000.000,- Ft ?

A 2016. I. féléves átlag nettó munkajövedelemmel számolva,
mely 171.600,- Ft a KSH szerint,
3.885 munkavállaló egy teljes évi keresete.

Nagyságrendileg ekkora összegből gazdálkodik egy adóévben egy közepes méretű magyar város.
( például Ajka vagy Cegléd városa, lakosságszám ca 30.000 – 35.000 fő )

Milyen értelmes célra lehetett volna fordítani 8.000.000.000,- Ft-ot?

Magyarországon azon kiskorúak száma, akik időszakosan – például hétvégén vagy tanítási szünetekben – nem jutnak elég élelemhez, meghaladhatja a 200.000-t a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös tanulmánya szerint.
8.000.000.000,- Ft-ból mind a 200.000 kisgyerek egy éven át minden nap kaphatna két zsömlét, egy pohár tejet és egy almát.

– olvasható Alföldi Róbert Facebook-bejegyzésében. A rendező nem először nyilvánítja ki véleményét közéleti témákban, februárban például kockás inggel üzente, hogy kiáll a pedagógusok mellett.

 

3 hozzászólás

3 Comments

 1. Károly Páricsi szerint:

  Nem vbáltozott semmit ez a vörösbuzi.Kár neki politizálni,ez fáj ballibbant agyának.

 2. István Kovács szerint:

  A rendező úr szórakozására vajon mennyi ment el.Válaszom is van: akár mennyi fölösleges volt,mert úgy is csak a szodomita vágyait elégítette ki.Amúgy lehet, hogy Vonának van igaza és alkotmánymódosításával egyszerűen megúsznánk a dolgot, de a Fidesz szavaztatni akar.

 3. obsitos szerint:

  Hogy ‘ mennyi mindenhez ért egy BUZI !!!???
  Már a politikába is beleártaná magát, de minek ?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top