+ művészet & politika

Megszólal a Szeretet Szökőkútja a Mátyás-templomban és Tihanyban is

A 2002-ben alapított Szeretet Szökőkútja (Fountain of Love) különböző keresztény felekezetek tagjai és muszlimok, repertoárjukban nyugati és keleti stílusú zeneművek egyaránt megtalálhatók.

A nehéz helyzetben lévő közel-keleti keresztények iránti szolidaritás erősítéséért lép fel augusztus 2-án a budavári Mátyás-templomban és 5-én a tihanyi apátsági templomban a Szeretet Szökőkútja jordániai kórus és kamarazenekar.

A nyolcvan tagú együttes a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány meghívására érkezik Magyarországra, ahol a Jézus, a szeretet kútja című oratóriumot fogja bemutatni. A darab az együttes saját alkotása, szerzői a teremtésről, a feltámadásról, a mennybemenetelről és az üdvözülésről szóló szentírási szövegrészeket és egyházzenei dallamokat dolgoznak fel.

A 2002-ben alapított Szeretet Szökőkútja (Fountain of Love) különböző keresztény felekezetek tagjai és muszlimok, repertoárjukban nyugati és keleti stílusú zeneművek egyaránt megtalálhatók. Gyakran lépnek fel templomokban és hangversenytermekben, Jordánián kívül szerepeltek már Szíriában, Líbiában, Palesztinában, Franciaországban, Németországban és Belgiumban. Céljuk Krisztus dicsőítése és Szűz Mária méltatása a művészet eszközeivel.

A koncertkörút fővédnöke Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita. A jordániai együttessel testvérkórusi kapcsolatot ápol a ferencesek fenntartásában működő budai Szent Angéla Gimnázium öregdiák kórusa, amely már több hangversenyt adott a Szentföldön és Isztambulban, és a tervek szerint ősszel viszonozzák a jordániaiak augusztusi látogatását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top