+ Irodalom

Ezek a gyerekkönyvek utaznak Torontóba

A Torontói Nemzeti Könyvtár 3 évtizede gyűjti azokat a gyerekkönyveket, amelyek olyan gyerekekhez vagy gyerekekről szólnak, akik valamilyen fogyatékkal élnek.

A Torontói Nemzeti Könyvtár 3 évtizede gyűjti azokat a gyerekkönyveket, amelyek olyan gyerekekhez vagy gyerekekről szólnak, akik valamilyen fogyatékkal élnek – írja a hubbyinfo.blogspot.hu.

Idén újra lehetőség nyílt jelölni könyveket arra a listára, amely kétévente bemutatja a kiemelkedő könyveket ebben a műfajban (kb. 50 könyv kerül kiválasztásra). A hírlevélben meghirdetett lehetőségre 3 pályázat érkezett, úgy döntöttek, mindhárom érdemes arra, hogy elküldjük Torontóba, hogy aztán a nemzetközi zsűri döntsön arról, felkerülhet-e valamelyikük a listára:

az Autispektrum Egyesület Csillagbusz című könyve (szerző Dr. Stefanik Krisztina, illusztrálta Bartos Erika), a Naphegy Kiadótól az Ez egy ilyen nap (szerző Mészöly Ágnes, illusztrálta Paulovkin Boglárka) és a Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Akik gyerekek maradnak (alkotók Papp-Für János, Mészöly Ágnes, Bódi Kati, Gerendás Péter), amelyről mi is több cikkben, interjúban beszámoltunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top